« Glazba
objavljeno prije 28 dana i 9 sati
NAJAVE

Vrući studeni u Lisinskom

Dvorana Lisinski u potresu je pretrpjela značajnu štetu, ali kao ni pandemija koronavirusa, ni sva podrhtavanja nisu nas pokolebala u pripremama vrhunskih koncerata u sklopu ciklusa Lisinski subotom

Vrući studeni u Lisinskom
Vrući studeni u Lisinskom (Arhiva)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Lisinski

Obnova Dvorane od posljedica potresa je u tijeku, a zahtjevni građevinski radovi uključuju saniranje oštećenja svoda Velike dvorane s kojeg padaju komadići betona.

Sa stropa je skinuta sva rasvjeta i spušteni su svi zvučnici te je postavljena složena konstrukcija sa skelama visoka 15 metara. Uz sanaciju stropa, u Velikoj dvorani uređuju se i čiste sve zidne obloge, nakon čega slijedi obnova, čišćenje i premazivanje parketa, potom čišćenje, postavljanje i dezinfekcija 1900 stolaca. 

Upravo zbog složenosti radova, koncerti Marthe Argerich i Zbora Ruske patrijaršije iz Moskve, predviđeni za listopad, odgođeni su.

Martha Argerich, umjesto 3. listopada, u Lisinskom svira 3. studenoga ove godine, a koncert Zbora Ruske patrijaršije iz Moskve održat će se, umjesto predviđenog 24. listopada, 15. svibnja sljedeće godine. 

Uz ove male izmjene, s ciklusom nastavljamo kako smo i planirali: u društvu najvećih svjetskih orkestara, dirigenata, solista i hrvatske glazbene reprezentacije! 

Radujemo se susretima u novoj sezoni vašeg i našeg programa Lisinski subotom i zajedno kličemo: uvijek Lisinski!

25.09.2020. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh