« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PARTY NA TRGU

Vruć nastup legendi funka na Trgu bana Jelačića

Earth, Wind and Fire zagrijali i rasplesali promrznute Zagrepčane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro portal)
Više o

Earth Wind and Fire

,

Trg bana Jelačića

Zagreb se vratio dobroj tradiciji nastupa svjetskih zvijezda na izvlačenju brojeva za utrke Snježne kraljice. Nakon kratke pauze s domaćim izvođačima, ove nas je godine organizator počastio nastupom ponajboljih majstora funka, Earth, Wind and Fire.

Proteklih godina svirali su Kool and the Gang i Chic, a ljubitelji plesne glazbe s oduševljenjem su dočekali Earth, Wind and Fire, možda i najistaknutije hitmakere žanra. Smrznuta atmosfera na Trgu bana Jelačića obučenog u sniježne pahulje već se nakon prvih taktova počela otapati, a publika koja je došla samo pogledati izvlačenje brojeva svojim je odlaskom napravila dovoljno mjesta za plesne korake.

Profesionalno odrađen nastup unatoč debelim jaknama i kapama koje su pokazale da band očito nema običaj nastupati u takvim vremenskim uvjetima oduševio je više stotina Zagrepčana koji su, zagrijani kuhanim vinom i pjesmama, dobar dio koncerta otpjevali s majstorima na pozornici.

Publika se sasvim zapalila kad su krenuli najveći hitovi Hearts on Fire, Fantasy, September... Nakon gotovo sat vremena Earth, Wind and Fire želio se povući, no publika ih je brzo dozvala natrag, a nagrada za upornost bili su najveći hitovi grupe poput Let's Groove Tonight i Boogie Wonderland.

Četrdeset godina iskustva Maurice Whitea kojega nije bilo, ali su ga dostojno zamijenili njegovi mlađi kolege koji su se tijekom godina pridružili bandu, dostojno je predstavljeno zagrebačkoj publici, uz žal okupljenih što se to nije dogodilo i prije u nekom primjerenijem prostoru.

06.01.2010. 09:41:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh