« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
HUMANITARNO

Vriskom protiv nasilja!

Serija koncerata po cijeloj Hrvatskoj treba educirati mlade o problemima nasilja i podsjetiti na nevine žrtve

Vriskom protiv nasilja
Više o

ulično nasilje

,

humanitarna akcija

,

Vriskom protiv nasilja

,

Minuta vriska

Projekt „Vriskom protiv nasilja!" zamišljen je kao niz koncerata predviđenih za 22.04.2011. godine koji će se održati u Puli, Zagrebu, Jaski, Novoj Gradišci, Ivanić gradu, Koprivnici i Osijeku. Nositelj projekta je udruga „VRISAK" iz Pule. Cilj projekta „Vriskom protiv nasilja" jest kroz što veći broj istovremenih koncerata u različitim gradovima, skrenuti pozornost te educirati građane o problematici nasilja među mladima, modusima i kanalima suprotnim od suhoparnog dociranja i monologa - koncertima.

Projekt je osmišljen s ciljem dugoročnog osvještavanja nužnosti pacifizma, tolerancije i poštivanja različitosti te će se u sklopu projekta provoditi peticija s ciljem izmjene zakona o maloljetnim delikventima. Središnja aktivnost koncertne manifestacije biti će „Minuta Vriska" koja će simbolički zamjeniti minutu šutnje te će svi glazbenici i svi posjetitelji biti pozvani da zajedno, u sjećanje na sve žrtve nasilja, dignu svoj glas protiv nasilja i vrište punu minutu. Tom simboličkom akcijom zamišljeno je da cijela Hrvatska vrišti zajedno protiv nasilja.

Svaka pomoć, svaka konstruktivna kritika i svaki prijedlog i više su nego dobrodošli.

Budući da nemamo financijsku podlogu molim sve ljude dobre volje da nam pomognu simboličnim uplatama za pokrivanje troškova koncerta. Također pozivamo zainteresirane tiskare da nam budu sponzori kao i ostale firme.

Broj žiro računa Hrvatske Poštanske Banke na koje se mogu vršiti uplate sa naznakom „humanitarno":  2390001-3100127826

Marko Jurić, Josip Klasnić, Luka Marinac, Nika Deković, Luka Ritz, Akleksandar Abramov, Miroslav Tunjić kao i mnogi više nisu među nama. Pomozite nam, pridružite nam se i ne dozvolite da svojom šutnjom, na popis žrtava potpišete ime nekoga koga ste poznavali. Nasilje među mladima i vaš je problem.

Facebook grupa Vriskom protiv nasilja.

16.03.2011. 23:00:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh