« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
CARGO

Ana Kolega izlaže Rundekov Plavi avion

Medijateka Francuskog instituta dva će tjedna biti domaćin izložbe radova Ane Kolege

Omot albuma Plavi avion
Više o

izložba

,

Darko Rundek

,

Francuski institut

,

Rundek Cargo Trio

,

Plavi Avion

,

Ana Kolega

,

medijateka

Plavi avion Rundek Cargo Trija nije samo poletio na koncertnu regionalnu turneju već će biti vizualno dostupan svima koji  od 22. ožujka  do 5. travnja dođu u medijateku Francuskog instituta, Preradovićeva 5 gdje će slikarica Ana Kolega izložiti petnaestak radova koji čine cover i unutrašnjost albuma Plavi avion.  

Ana KOLEGA rođena je 1975. godine u Zadru gdje završava Srednju kemijsku školu. Godine 1997. diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer tekstilni dizajn. Godine 2002. diplomirala je na ALU u Zagrebu u klasi prof. Ante Rašića. Do sada je imala petnaestak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu a sudjeluje i na brojnim prestižnim skupnim izložbama i kolonijama u domovini i inozemstvu. Članica je HDLU-a. Pored slikarstva bavi se i pisanjem, ilustracijom,  glazbom i kazalištem, a radila je i kao voditeljica likovnih radionica za djecu i odrasle.

Darko Rundek i Ana Kolega znanci su već godinama tako da je suradnja na ovom albumu bila pravo zadovoljstvo za oba umjetnika. Budući da će Rundek Cargo Trio nastupati diljem regije, izložba će putovati gdje i Trio pa će ju uskoro moći pogledati i obožavatelji u Sarajevu. Diskografska kuća Menart i poznati glazbenik pripremili su predivan poklon svima koji na facebooku prate Darkove novosti; tražili su obožavatelje da  inspirirani albumom „Plavi avion" sami osmisle rad. Pobjedničko djelo već je odabrano i također će krasiti medijateku Francuskog instituta za vrijeme trajanja izložbe.

Otvorenje izložbe Ane Kolege „Plavi avion" održat će se 22.3. (utorak)  u 18 h u prostoru medijateke, Preradovićeva 5.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na kratko ali ugodno druženje, uz nezaboravnu aromu francuskog vina i ugodnu glazbu s albuma „Plavog aviona".

Radno vrijeme medijateke:

utorak - petak od 12.30 do 19.30 i subotom od 11.00  do 14.00 sati

Veselimo se vašem dolasku!

18.03.2011. 14:06:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh