« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
VRIJEME

Vrijeme i biometeorološka prognoza za vikend

Vrijeme će najveći dio vikenda biti lijepo i sunčano, sve do nedjelje navečer kad se očekuje dolazak južne fronte

Bablje ljeto nas čeka za vikend
Bablje ljeto nas čeka za vikend (Arhiva)
Više o

biometeorološka prognoza

,

prognoza vremena

,

jugo

,

vrijeme za vikend

Vrijeme će u subotu, 19. listopada biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U kopnenom području mjestimice jutarnja magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će poslijepodne zapuhati slabo, prema kraju dana na srednjem Jadranu mjestimice umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 20, na Jadranu od 20 do 24 °C.. 

Biometeorološke će prilike u većem dijelu dana biti povoljne, pa bi se većina ljudi trebala osjećati dobro. No, krajem dana će se prilike pogoršavati, osobito na Sjevernom Jadranu, što bi moglo uzrokovati početak tegoba kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

Približavanje fronte popraćeno južinom uzrokovat će u nedjelju, 20. listopada, nepovoljne biometeorološke prilike, osobito na Jadranu, šo će uzrokovati tegobe kod meteoropata koje bi se mogle očitovati razdražljivošću, glavoboljom i nesanicom. Mogući su pojačani bolovi na mjestima ranijih ozljeda te kod reumatičara.

Vrijeme će biti i dalje pretežno sunčano. U kopnenim krajevima jutro maglovito. Na Jadranu i u području uz njega porast naoblake, a uglavnom na riječkome području i u Gorskome kotaru povremeno i malo kiše. Puhat će umjeren, u sjevernim krajevima i gorju mjestimice jak jugozapadnjak, na Jadranu umjereno do jako jugo. Iznadprosječno toplo.

Kronični bolesnici bi trebali izbjegavati veće napore koji bi mogli dodatno opteretiti organizam.

I u ponedjeljak, 21.listopada, biometeorološke će prilike u cijeloj zemlji biti nepovoljne. a u  utorak, 22. listopada, patiti od glavobolje, bit će razdražljivi i osjećati bolove na mjestima ranijih ozljeda.

Nepovoljan vremenski utjecaj mogao bi uzrokovati pojačane tegobe kod kroničnih bolesnika, osobito onih s krvožilnim bolestima i reumatičara.

U cijeloj Hrvatskoj koncentracija peluda drveća i korova od subote do utorka bit će niska.

19.10.2013. 08:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh