« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
grad na dražbi

Vrhovni sud "spasio" Slavonski Brod od stečaja

Gradonačelnik Duspara spreman je zatražiti izuzeće grada iz RH ne bude li dražba poništena

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda
Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda (Danijel Soldo / CROPIX )
Više o

Slavonski Brod

,

Upravni sud

,

Vrhovni sud RH

,

Mirko Duspara

,

slavonski brod stečaj

Nakon velike buke koja se digla oko presude Upravnog suda kojom je imovina Grada Slavonskog Broda predviđena za javnu dražbu, reagirao je i Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Vrhovni je sud uvažio, ali istovremeno i ukinuo presudu Upravnog suda vrativši slučaj u novi postupak, piše Večernji list.

"Vrhovni sud je sve to vratio na Upravni sud ali nama ovo daje na vremenu i ja očekujem ovih dana razgovor s ministrom pravosuđa, očekujem sastanak s premijerkom jer ovaj se problem već jedanput mora riješiti. Ovo je država poklonila gradu gdje je grad pretrpio nenadoknadivu štetu i tražit ćemo nadoknadu štete ", kaže brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Dakle, Vrhovni sud je u potpunosti uvažio zahtjev zamjenika glavnog državnog odvjetnika Borisa Koketija te vratio slučaj na Upravni sud.

To može značiti da će Slavonski brod biti "spašen" iako još ništa nije sigurno jer prodaja na dražbi nije završila.

Naime, Slavonski Brod još uvijek se može žaliti na rješenje o dodjeli novca s dražbe. Druga važna činjenica je da će Upravni sud nanovo odlučivati je li u trenutku privatizacije potraživanje Novogradnje prema Slavonskom Brodu bilo na popisu imovine ili nije.

Bude li donesena odluka u kojoj stoji da potraživanje nije bilo na tom popisu, vlasnik potraživanja bit će RH, točnije Fond za privatizaciju.

Istovremeno, gradonačelnik Duspara ići će, bude li potrebno, u tu krajnost da će, ne bude li dražba poništena, zatražiti "izuzeće Slavonskog Broda iz Republike Hrvatske".

27.10.2009. 14:51:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh