« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
politička odgovornost

SDP predlaže Polančecovu ostavku

POGLEDAJTE VIDEO - Oporba tvrdi da se premijerka boji hrvatske javnosti pošto ne želi otkriti što je dogovorila s Pahorom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić, CROPIX, Infopunkt)
Više o

Damir Polančec

,

SDP

,

oporba

,

Ingrid Antičević-Marinović

,

sastanak Kosor Pahor

,

dogovor kosor pahor

,

Podravka afera

SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović pita se koji je razlog skrivanja sadržaja arbitražnog ugovora između Slovenije i Hrvatske, nakon što ni nakon jučerašnjeg posjeta slovenskog premijera Boruta Pahora Hrvatskoj, javnost nije obaviještena o tekstu sporazuma.

"Premijerka ne želi javnosti podastrijeti o čemu se tu radi, oporba ih neće dočekati na nož, a hrvatska javnost je zrela i odgovorna da procijeni o čemu se radi. Zbog toga ostaje pitanje čega se premijerka boji, čemu strah od građana kojima se inače slatkorječivo obraćaju kad nešto traže?", upitala se Antičević Marinović.

Na pitanje zašto ni šef SDP-a Zoran Milanović nije htio jučer novinarima iznijeti o čemu je razgovarao s Pahorom, Antičević Marinović je odgovorila:


Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju RH Europskoj uniji Vesna Pusić pozdravila je sastanak dvaju premijera i dodala da ni ona nema nikakvih informacija o razgovoru na temu arbitražnog sporazuma i da je vrijeme da se o toj temi napokon nešto kaže.

Oporba je složna da afera oko Podravke i Damira Polančeca mora završiti ostavkom potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva. SDP je Saboru predložio izglasavanje nepovjerenja Polančecu jer ga smatra izravno odgovornim za cijelu situaciju.

27.10.2009. 14:45:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh