« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Iz stranke tvrde

Vraća se Dražen Budiša

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor najavio je da će Dražen Budiša do kraja ove godine biti ponovno član te stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX )
Više o

HSLS

,

Darinko Kosor

,

dražen budiša

Mislim da je dobro da čovjek koji je osnivao stranku i bio dugogodišnji predsjednik, bude ponovno i formalno član stranke, rekao je Kosor. Komentirajući zahtjev SDP-a za smjenom ministra Božidara Kalmete zbog afere u Hrvatskim autocestama (HAC), Kosor je rekao da je to problem HSLS-ovog koalicijskog partnera HDZ-a. "Mi se u to ne želimo miješati, na njima je odluka", poručio je Kosor.

Pohvalio je rad premijerke Jadranke Kosor naglasivši kako su u nekoliko mjeseci njezinog mandata vidljive promjene po pitanju rješavanja kriminala. Inzistirat ću da se još žešće i brže radi na tim procesima, poručio je Kosor dodajući kako je normalno da kad je netko koalicijski partner sa dva saborska zastupnika ne može raditi čuda. Imamo koalicijski sporazum i svatko odgovara za svoje ljude, poručio je Kosor.

Upitan očekuje li smjenu ili ostavku ministra Kalmete, Kosor je ustvrdio da postoje dvije vrste odgovornosti - kaznena i politička, te dodao da očekuje da se što se tiče političke odgovornosti povuku određeni potezi.

Upitan o tome kojeg će predsjedničkog kandidata podržati rekao je da će HSLS biti opredijeljen i podržati jednog od kandidata, no još moraju donijeti odluku hoće li to biti u prvom ili drugom izbornom krugu.

Kosor je najavio kako će već kroz petnaestak dana izići će s novim zakonskim prijedlogom o medicinski potpomognutoj oplodnji, a do kraja siječnja također će izići i sa još nekoliko zakonskih prijedloga vezanih za rasterećenje gospodarstva.

Novi predsjednik stranke Darinko Kosor, nakon današnje konstituirajuće sjednice Središnjeg vijeća, Nadzornog odbora i Statutarne komisije, predstavio je najuže vodstvo stranke.

Bivša predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić izabrana je za predsjednicu Središnjeg vijeća stranke, dok su potpredsjednici stranke Hrvoje Vojković, Sandro Jurman, Karin Fenjveši i Stanko Zrilić.

Nisam prihvatio poziv premijerke Jadranke Kosor da uđem u Vladu, već sam smatrao kako je puno bolje rješenje da u Vladi ostane potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, rekao je Kosor. Dodao je kako će se on kao novoizabrani predsjednik HSLS-a baviti pitanjima organizacije i pripremom stranke za predstojeće parlamentarne izbore. (hina/metro-portal)

28.11.2009. 17:06:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh