« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
strava i užas

Vozač iz stravične nesreće već imao 73 prometna prekršaja

Prometnu dozvolu dobio je tek prije dva tjedna, dosad je izazvao tri prometne nesreće a bio je i u zatvoru

(Damir Krajač/Cropix)
Više o

prometna nesreća Zagreb

,

Muharem Dedić

,

Rasima Mašić

Vozač koji je sinoć u Zagrebu skrivio prometnu nesreću, u kojoj su poginuli on, njegova majka i dvije maloljetne sestre, triput je dosad izazvao prometnu nesreću, a počinio je ukupno 73 prometna prekršaja. Od toga je 36 težih, poput vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje bez vozačke dozvole i vožnje pod zabranom upravljanja, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U nesreći koja se dogodila sinoć oko 21,55 na križanju Branimirove i Mandlove na mjestu je poginula putnica Rasima Mašić (52), dok su kasnije u bolnici umrli 31-godišnji vozač Muharem Dedić i njegove sestre u dobi od 16 i 19 godina.

Uzrok nesreće je neprilagođena brzina. Vozač je Opel Vectrom prije križanja s Mandlovom ulicom pretjecao s lijeve strane Opel Kadett, te je izgubio nadzor i prednjim kotačima naletio na rubni kamen, a zatim i na stup rasvjete.

Svi putnici su ispali iz vozila, a od silovitog udara automobil se prepolovio na dva dijela.

Vozač je prometnu dozvolu dobio tek 18. rujna ove godine. Dosad je izazvao tri prometne nesreće, od čega dvije s materijalnom štetom i jednu s lakše ozlijeđenom osobom i ima evidentiranih šest negativnih bodova.

Četiri puta proglašen je krivim na Prekršajnom sudu koji ga je umjesto novčano, kaznio zatvorom. Zbog devijantnog ponašanja u prometu policija ga je nekoliko puta pozivala na obavijesne razgovore ali se ni jednom nije odazvao. (hina/metro-portal)

30.09.2009. 12:31:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh