« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SPEKTAKL

Voodoo Six i Anthrax stižu s Iron Maiden

tmosferu za koncert Iron Maidena koji će se održati 31.7. u Areni Zagreb dodatno će zagrijati dva velika glazbena imena: VOODOO SIX i ANTHRAX

Anthrax uz Maidene
Anthrax uz Maidene (AdriaEntertainment)
Više o

Iron Maiden

,

Anthrax

,

Voodoo Six

Anthraxova priča počinje prije tridesetak godina, kada su 2 prijatelja glazbenika pretraživali knjigu iz biologije kako bi si našli nadimak. U New Yorku, 1981. godine, gitarist Scott Ian i tadašnji basist Danny Lilker su osnovali bend Anthrax.

U osamdesetima su, zajedno uz bendove Slayer, Megadeth i Metallica (famozni „The Big 4") zabljesnuli na glazbenoj sceni. Zahvaljujući svojoj upornosti i kvalitetnoj glazbi, ovaj bend je trenutno na vrhuncu svoje slave.

Postava benda se često mijenjala, a najveći utjecaj su imale promjene pjevača. Jedina konstanta benda, ujedno i osnivač te kamen temeljac sve ove godine, je Scott Ian. Uz njega, u stalnoj postavi (od 1983. godine do danas) je Charlie Benante koji je svirao na svakom dosadašnjem albumu. Basist Frank Bello je svirao na svim albumima osim albuma prvijenca. Početkom 2010. godine pjevač Joey Belladonna se vratio u bend kako bi snimio album Worship Music te nastavio svoju Anthrax karijeru.

Anthrax je danas jedan od najpoznatijih bendova u metal žanru. Trenutno su aktivni u sljedećoj postavi: gitarist Scott Ian, bubnjar Charlie Benante, basist Frank Bello i pjevač Joey Belladonna

Tijekom proteklih 30 godina, izdali su 20 studijskih albume te postigli prodaju od preko 10 milijuna, uključivši postizanje nekoliko zlatnih i platinastih albuma. Uz niz drugih nagrada i priznanja, Anthrax je mnogostruko nominiran za Grammya. Za sebe kažu: „TV ima sapunice, književnost ima Shakespearea, a metal glazba ima Anthrax."

Osim Anthraxa, zagrebački koncert Iron Maidena uveličat će i hard rokeri Voodoo Six. Londonski hard rock bend Voodoo six osnovan je u ljeto 2003. godine. Osnivači su basist Tony Newton i gitarist Richie Falukner. Faulkner je neko vrijeme radio u Americi kao producent, a nakon povratka u London odlučio se profesionalno baviti glazbom te je našao i ostale članove koji dijele iste snove. Od tada kontinuirano sviraju u klubovima. S Iron Maidenom su prvi puta imali čast svirati 2005. godine. Odmah nakon toga, bend je postao traženo ime na brojnim europskim glazbenim festivalima. U travnju ove godine izlazi njihov najnoviji album - „Songs To Invade Countries To". Osim novog albuma, ove godine biti će posebni gosti na dijelu Iron Maiden turneje. Kažu da su izuzetno polaskani što su pozvani te da će im to biti dosadašnje najveće postignuće.

Steve Harris, basist i osnivač Iron Maidena kaže: „Već neko vrijeme pratim Voodoo Six te smatram da je njihov novi album vrlo obećavajući. Odlično je poduprijeti mlade britanske talentirane glazbenike, bit će nam zadovoljstvo biti s njima na turneji."

ULAZNICE ZA HEADBANGERS PIT SU RASPRODANE!!

Ulaznice za spektakl IRON MAIDENA koji će uveličati još 2 velika imena - Anthracx i Xoodoo Sixse mogu kupiti svim prodajnim mjestima sistema Eventim te online na www.eventim.hr. (Na navedenoj web adresi može se pronaći popis svih Eventimovih prodajnih mjesta.)

Cijene ulaznica su:
HEADBANGERS PIT - 350 kuna - RASPRODANO!!
STAJANJE - 275 kuna
LOŽE - 600 kuna
SJEDENJE 1 - 330 kuna
SJEDENJE 2 - 275 kuna
SJEDENJE 3 - 250 kuna

Osigurajte svoje mjesto u Areni na vrijeme!

20.03.2013. 06:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh