« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
IVO JOSIPOVIĆ

Volio bih da presuda bude povoljna za generale

Hrvatski predsjednik rekao je da za generale Gotovinu, Čermaka i Markača ništa ne očekuje te da je to stvar pravosuđa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

suđenje hrvatskim generalima

,

presuda

,

Ivo Josipović

"Čekamo sudsku odluku. Naravno da bih volio da presuda bude povoljna za generale, ali ako je netko počinio zločin onda za to mora i odgovarati", rekao je predsjednik Josipović u intervjuu za Media servis.

Upitan hoće li i kada oduzeti činove i povlaštene mirovine nakon što je oduzeo odličja onima s pravomoćnom sudskom presudom, poput Branimira Glavaša, Josipović je odgovorio: "Ako zakon kaže da se to treba učiniti, ja ću to učiniti. Ako parlament, koji uređuje ta pravila, uredi stvar drugačije, tako ću postupiti. Predsjednik države uopće ne bi smio ni misliti o tome da ne provodi zakone", kazao je.

"Hrvatski sud je osudio gospodina Branimira Glavaša. Vrhovni sud je rekao da je kriv. Da li tu presudu treba relativizirati i ne treba provoditi zakone? To je dugoročno pitanje važnije od pojedinačnog imena. To je pitanje da li hoćemo pravnu državu i da li držimo do nekih moralnih vrijednosti", rekao je Josipović pozivajući na polemiku sve koji misle drugačije.

"Zar zaista netko tko je počinio ratni zločin treba nositi hrvatsko odličje ili mislimo da su suđenja pro forma da nekoga zavaramo i pokažemo međunarodnoj javnosti", upitao je. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 20:50:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh