« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PROBIJENA BARIKADA

Vojska krenula prema crvenokošuljašima, broje se mrtvi

Tajlandska vlada već nekoliko dana najavljuje da ima namjeru istjerati utaborene prosvjednike iz središta grada

Tajland crvenokošuljaši prosvjed
Tajland crvenokošuljaši prosvjed (Getty Images)
Više o

Tajland

,

crvene košulje

,

Tajland neredi

,

Tajland vojska

Najmanje četiri osobe ubijene su u proboju tajlandske vojske na utvrđeni tabor oporbenih "crvenokošuljaša" u središtu Bangkoka u srijedu ujutro, javljaju agencije.

Tajlandska vojska oklopnim je vozilima probila južnu barikadu, napravljenu od guma i bambusa, a trenutačno se vode borbe na sjevernoj barikadi oporbenog tabora, koji se prostire na nekoliko četvornih kilometara u komercijalnom središtu tajlandskog glavnog grada i koji su prosvjednici okupirali još 3. travnja, javlja dpa.

Tajlandska novinska agencija javila je da je vojska stekla djelomičnu kontrolu nad oporbenim uporištem, a vlada objavila da su lideri "crvenih" pobjegli iz nje prije početka intervencije u srijedu, prenosi Reuters.

U sukobima su dosad ubijene četiri osobe, a mediji nagađaju da je među njima i talijanski novinar, no to nije potvrđeno. Više do 50 osoba je ranjeno.

Tajlandska vlada već nekoliko dana najavljuje da ima namjeru istjerati utaborene prosvjednike iz središta grada.

U Bangkoku već šest tjedana vlada potpuni kaos, a zemlja se nalazi u najtežoj političkoj krizi u posljednja dva desetljeća. "Crvenokošuljaši" traže ostavku premijera Abhisita Vejjajive, raspuštanje parlamenta i raspisivanje novih izbora. Vlada smatra da iza prosvjeda stoji bivši premijer Thaksin Shinawatra, sada u egzilu, što on odlučno opovrgava.(hina/metro-portal)

19.05.2010. 09:09:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh