« Spektakli
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
UPS!

Vogue treba novu naslovnicu Kamale Harris

Korisnici društvenih mreža kritizirali su i osvjetljenje fotografije na kojoj je Harris odjevena u sako, traperice i tenisice, istodobno propitkujući je li uredništvo časopisa namjerno odlučilo posvijetliti joj boju kože

Kamala Harris
Kamala Harris (Arhiva)
Više o

Vogue

,

Kamala Harris

Kritičari su se odmah obrušili na fotografiju koja je krasila tiskani primjerak izdanja za veljaču, komentirajući da je loše osmišljena te da se na taj način umanjuju političarkina postignuća kao prve crnkinje izabrane na mjesto potpredsjednice države.

Korisnici društvenih mreža kritizirali su i osvjetljenje fotografije na kojoj je Harris odjevena u sako, traperice i tenisice, istodobno propitkujući je li uredništvo časopisa namjerno odlučilo posvijetliti joj boju kože.

Također su se pitali zbog čega je Vogue za tiskano izdanje izabrao upravu tu fotografiju, a ne onu formalniju koja je korištena za digitalnu naslovnicu. Na njoj, naime, Harris pozira u svijetloplavom kostimu dizajnera Michaela Korsa ispred zlatne pozadine.

"Nakon golemog interesa za digitalnu naslovnicu i u skladu s proslavom ovoga povijesnog trenutka inauguracije, objavit ćemo limitirani broj specijalnog izdanja", rekao je glasnogovornik Voguea.

Urednica Anna Wintour bila je prisiljena braniti izbor originalne fotografije koja je početkom mjeseca kružila internetskim stranicama.

"Shvatili smo poruku negativnih reakcija na naslovnicu tiskanog izdanja", rekla je Wintour, pojasnivši da namjera časopisa ni u kojem slučaju nije bila "umanjiti značaj nevjerojatne" pobjede Kamale Harris na izborima te da je originalna fotografija izabrana zbog "pristupačnosti".

Za časopis Washington Post modni je kritičar Robin Givhan napisao da je naslovnica prejednostavna i da se njome novoizabranoj potpredsjednici "ne odaje dužno poštovanje".

Obje je fotografije snimio američki fotograf Tyler Mitchell. On je 2018. postao prvi afroamerički fotograf koji je ikada fotografirao za naslovnicu Voguea, a prva mu je pozirala Beyonce.

Harris nije javno reagirala, no njezini izvori bliski američkim medijima rekli su da je i sama iznenađena izborom opuštenije fotografije.

20.01.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh