« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NORMALIZACIJA STANJA

Vodostaji Save i njezinih pritoka opadaju

Vodostaji Save i njezinih pritoka i dalje su u opadanju od Jesenica do Siska, izjavio je zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Zoran Čavlović

Sava
Sava (Cropix)
Više o

poplave

,

vodostaj

,

Sava

Prema prognozi oborina za razdoblje od 28. do 30. rujna te trenutnom stanju vodostaja na slivu rijeke Save, u sljedeća tri dana ne očekuju se značajne promjene vodostaja Save i njezinih pritoka.

Očekuje se daljnji pad vodostaja Save od Jesenica do Jasenovca, dok se na nizvodnom dijelu do Županje očekuje blagi pad ili stagnacija. Isto tako, rekao je Čavlović, vodostaji Kupe s pritokama, Krapine s pritokama, Une i lijevih pritoke Save biti će u opadanju.

Izvanredne mjere obrane od poplave trenutno su na snazi na dionicama mjerodavnih vodomjera Ilova - Veliko Vukovje i retencija Lonjsko polje - vezano uz crpnu stanicu Šašna Greda.

Čavlović je naglasio kako se ukidanje izvanrednih mjera obrane od poplave očekuje postupno kada vodostaj padne ispod 500 centimetara na vodomjeru Ilova - Veliko Vukovje, a trenutno je 512 centimetara s tendencijom opadanja dva centimetra na sat.

Također, izvanredne mjere obrane od poplave ukinut će se za retenciju Lonjsko polje - vezano za crpnu stanicu Šašna Greda kada vodostaj padne ispod 470 centimetara, a trenutno je 480 centimetara s tendencijom pada jedan centimetar na dan. (hina/metro-portal)

28.09.2010. 15:59:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh