« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
POVLAČENJE

Vodostaji Like i Gacke u opadanju

Očekuje se daljnje opadanje vodostaja no, u Kosinjskoj dolini i dalje se provode mjere izvanrednog stanja obrane od poplava

(Jure Mišković/Cropix)
Više o

Lika

,

poplave

,

Kosinj

,

Gacka

,

pad vodostaja

Iz Hrvatskih voda jutros su izvijestili kako je vodostaj rijeke Like u opadanju, a idućih dana očekuje se daljnji pad vodostaja i povlačenje vode.

Naime, na vodomjeru Selište jutros u 8 sati izmjeren je vodostaj od 495,50 metara nadmorske visine, što je za 22 centimetara manje od vodostaja izmjerenog sinoć u 18 sati. Na Kruščici je jutros izmjereno 553,20 m n.v.

Lokalne prometnice u Gornjem i Donjem Kosinju te mjestima Rudinka, Bakovac, Sv. Ivan i dalje su poplavljene te se komunikacija odvija čamcima. Ondje se i dalje provode mjere izvanrednog stanja obrane od poplava.

Tijekom noći i vodostaj rijeke Gacke na vodomjerima Čovići i Vivoze je u padu te se očekuje daljnje opadanje vodostaja. U Čovićima je u 8 sati izmjereno 451,68 m n.v., a u Vivozama 449,82 m n.v. Jutros u 8 sati izdano je Rješenje o prekidu redovite obrane od poplava, navode u Hrvatskim vodama. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 10:53:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh