« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
1 NA SAT

Vodostaj Karašice opada, stanje u Baranji pod nadzorom

Svi nasipi se nadziru i sve nadležne službe su na terenu, a osim pet osoba starije životne dobi nema dojava o potrebi evakuacije

vojska poplava baranja
vojska poplava baranja (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

ruskinje

,

bivol po kineskom horoskopu

,

domaća marmelada

Na baranjskim područjima pogođenim poplavom - naselju Luč, Šumarina i Šećerana, stanje je pod nazdorom, a vodostaj Karašice počeo je opadati, u prosjeku jedan centimetar na sat, izvijestio je danas osječki županijski centar Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Svi nasipi se nadziru i sve nadležne službe su na terenu, a osim pet osoba starije životne dobi, koje su jučer s toga područja smještene u Dom za stare i nemoćne osobe u Belom Manastiru, do sada nema dojava o potrebi evakuacije ostalog stanovništva, napominju u Centru.

Ravnatelj DUZS Damir Trut i županijski Stožer zaštite i spašavanja jučer su izvijestili kako su obavljene sve pripreme za eventualnu evakuaciju stanovništva s toga područja i smještaj u sportsku dvoranu u Belom Manastiru.

O stanju u Osječko-baranjskoj županiji, na područjima pogođenim poplavom, danas će na konferenciji za novinare, izvijestiti članovi županijskog Stožera zaštite i spavašavanja. (hina/metro-portal)

05.06.2010. 11:35:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh