« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
AMBICIOZAN TJEDAN

Izjave tjedna - 28. svibnja do 4. lipnja

POGLEDAJTE VIDEO - Josipović bilježi prvih 100 dana na Pantovčaku, a Bandić kreće u novu kampanju - već najavljuje peti mandat u Zagrebu

izjave tjedna
izjave tjedna (Infopunkt.tv)
Više o

Milan Bandić

,

Jadranka Kosor

,

Ozren Matijašević

,

Yves Leterme

,

Ivo Josipović

,

izjave tjedna

Predstavnici pet najvećih sindikalnih središnjica odlučili su prikupljati potpise u cilju održavanja referenduma kako bi se spriječila izmjena Zakona o radu (ZOR). Potpise će početi skupljati 9. lipnja, paralelno sa zasjedanjem Sabora.

Skupljanje potpisa najavio je Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata (HUS). Pritom je izjavio da će se time pokušati onemogućiti usvajanje ''ovakvog nakaradnog prijedloga izmjena Zakona o radu''.

Napomenuo je kako pomoć očekuju od opozicijskih stranaka, jer je pozicija svoje rekla upućujući ovaj nakaradni prijedlog zakona u proceduru.

Belgijski premijer Yves Leterme je nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor izjavio da će Hrvatska završiti pregovore čim riješi pitanja brodogradilišta, granica sa susjedima i pune suradnje s Međunarodnim sudom za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. No, granična pitanja po njemu se ne odnose samo na Sloveniju, već i na granice s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je da je u prvih sto dana počeo ispunjavati predizborna obećanja, te da je posebnu pozornost posvetio pravnoj državi, borbi protiv korupcije, pravima građana, održivom razvoju, unaprjeđenju položaja Hrvata u inozemstvu, razvoju dobrosusjedskih odnosa i ubrzavanju ulaska u EU.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da se ponovno planira kandidirati za gradonačelnika, ali i da njegove političke ambicije sežu i dalje. ''Građani grada Zagreba koji su mi četiri puta dali povjerenje, dat će mi i peti put. Građani će odlučiti nakon mandata", rekao je Bandić.

Hrvatska demokratska zajednica zastupana po predsjednici Jadranki Kosor i Hrvatska demokratska zajednica BiH zastupana po predsjedniku Draganu Čoviću sklopili su Sporazum o partnerstvu i međusobnoj suradnji. (Infopunkt/metro-portal)

05.06.2010. 11:42:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh