« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SINGLE NA BOŽIĆ

Vodič za preživljavanje blagdana za samce

Bez obzira na to koliko vi mislili da vam je baš dobro, malo tko može ostati potpuno hladan na prizore zaljubljenih parova kako sretno hodaju gradom

Fotografija vijesti
Više o

samci

,

prekid veze

,

ljubavne veze

,

blagdansko raspoloženje

,

single žene

,

preživjeti blagdane

,

samovanje

Reklame božićne tematike s kojima nas bombardiraju još tamo od početka studenog, okićene ulice i trgovi u gradovima i pjesma „All I want for Christmas" koja trešti iz svakog kafića pouzdan su znak da su nam božićni i novogodišnji blagdani sve bliži.

I dok su ovi dani jednima vrijeme slavlja, radosti i ljubavi, drugi se jednostavno nikako ne uspijevaju pronaći u tom (ponekad pretjeranom, priznajemo) blagdanskom ozračju, i to iz cijelog niza razloga.

Oni kojima blagdansko doba zasigurno najteže pada jesu upravo oni koji nemaju s kime podijeliti njihovu ljepotu. Razmislite na sekundu, gdje god pogledamo, neprestano vidimo podsjetnike na ljubav, bez obzira radi li se o televizijskim programima, okićenim gradovima ili trgovačkim centrima.

Bez obzira na to koliko vi mislili da ste jaki i da vam je baš dobro, malo tko može ostati potpuno hladan na prizore zaljubljenih parova kako sretno hodaju gradom ili obitelji koje obavljaju predbožićnu kupnju. Nažalost, upravo u predbožićno doba mnogi samci upadaju u tužna ili depresivna raspoloženja, a i stopa onih koji odluče dići ruku na sebe najviša je upravo ovih dana.

Kako preživjeti tih desetak dana bez onog ružnog osjećaja očaja ili kao da je kraj svijeta? Donosimo vam šest prijedloga koji, ukoliko se barem nekih budete držali, garantiraju da će nešto tog čuvenog radosnog božićnog duha prijeći i na vas.

1. Donesite čvrstu odluku - Ako već nemate (prevelikog) utjecaja na to hoćete li i ove za blagdane biti sami, svakako imate utjecaja na to kakav ćete stav zauzeti prema tome. Najlakša je stvar na svijetu prepustiti se tuzi i očajavanju, ali morate biti u stanju rezolutno sebi reći: Ove godine biram sreću, bez obzira na to što sam sam/sama. Život je prekratak da ga provedem žaleći za nečim nad čime nemam utjecaja.

2. Romantična ljubav nije jedini oblik ljubavi - Ljubav dolazi u različitim oblicima, stoga se nipošto ne biste trebali toliko opterećivati samo jednim od njih. Otvorite svoje srce i um svakom potencijalnom novom iskustvu i osjećaju. Upravo je ovo vrijeme idealno da obnovite neka stara prijateljstva i poznanstva te učvrstite odnose s članovima obitelji.

3. Napravite plan za bijeg od svoje ružne stvarnosti - Pustite cinike koji misle da to rade samo luđaci, vi ste sami sebi najbolji sugovornik i u preispitivanju svojeg života uvijek morate krenuti od sebe. Recite si: „Odgađam brigu i neprospavane noći zbog toga što sam usamljen za 10 dana. Nakon toga, ukoliko to budem želio, imam svako pravo vratiti se na staro. S druge strane, sljedećih 10 dana bavit ću se isključivo pozitivnim mislima, ma koliko nerealne ili djetinjaste one bile"

4. Konačno naučite pripremati blagdansku hranu - Nema veze što ste jedini gost na svojoj predblagdanskoj gozbi. Zar ste zaslužili išta manje od najfinijih delicija? Iskopajte neki od pregršt blagdanskih recepata koji savjetuju kako pripremati klasične blagdanske namirnice na neklasični način i priuštite svom nepcu tretman kakav ne dobiva svaki dan.

5. Angažirajte se oko nekog dobrotvornog rada - Ne postoji bolje vrijeme da nesebično pomognete onima kojima je sudbina podijelila lošije karte nego vama. Iako je svaki oblik pomoći dobar, pokušajte se uključiti u organizaciju nekakve predbožićne akcije i svojim radom pridonesite da naše društvo bude malo bolje i suosjećajnije. Isto tako, nećemo vam lagati, ali ovo je idealan način da potpuno nenadano upoznate svakojake zanimljive ljude.

6. Učinite nešto za sebe - Uživate u gledanju božićnih izloga? Samo dajte. Niste si odavno priuštili odlazak na dobru predstavu ili mjuzikl? Odmah učinite nešto i ispravite tu nepravdu. Nemojte se suzdržavati od onoga što volite raditi samo zbog toga što to „nije primjereno" u blagdansko vrijeme za samce. Božićno je doba prvenstveno doba darivanja i dobrih dijela. Pa makar i prema samome sebi.

15.12.2011. 23:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh