« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
HIDROLOŠKE PRILIKE

Voda za piće u Ozlju mora se prokuhavati

Vodocrpilište Obrh već je treći dan zamućeno zbog kopnjenja velike količine snijega na što se nadovezala obilna kiša

(Wikipedia)
Više o

Komunalno Ozalj

,

Zlatko Gojmerac

,

voda za piće

,

prokuhavanje

,

vodocrpilište Obrh

,

voda Ozalj

Poduzeće "Komunalno Ozalj" preporučilo je građanima Ozlja da ne koriste vodu iz vodovoda za piće bez prokuhavanja, budući da je vodocrpilište Obrh već treći dan zamućeno.

Razlog zamućenja vodocrpilišta je kopnjenje velike količine snijega na koje se nadovezala obilna kiša, doznaje se od direktor poduzeća "Komunalno Ozalj" Zlatka Gojmerca.

Osim Ozlja preporuka za prokuhavanje vode za piće odnosi se i na Ribnik, Žakanje, Kamanje i Mali Erjavec.

Gojmerac je napomenuo da, ovisno o hidrološkim prilikama, u proljeće nije rijetka pojava zamućenja vodocrpilišta Obrh. Naime, u podzemnim akumulacijama voda se digne iznad uobičajene razine te povuče za sobom čestice podzemnog tla.

Budući da je u vodovodnom sustavu uvijek veća količina vode do nekih je potrošača tek danas došlo zamućenje, a do nekih još i nije, pogotovo u nekim selima s malom potrošnjom vode.

Svakog se dana uzimaju uzorci i analizira ispravnost vode. Do jutros je voda bila bakteriološki ispravna, ali je zbog većeg zamućenja iz predostrožnosti preporučeno prokuhavanje vode prije uporabe, rekao je direktor poduzeća "Komunalno Ozalj". (hina/metro-portal)

01.03.2010. 11:52:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh