« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Samo prirodno

Voćem i povrćem do sexy izgleda

Znanstvenici sugeriraju kako vas konzumacija voća i povrća može učiniti atraktivnijim suprotom spolu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

voće i povrće

,

koža

,

atraktivnost

,

sexy izgled

Tijekom istraživanja, volonteri su morali odgovoriti  kakav ten i izgled kože je najpoželjniji. Istraživači sa Sveučilišta St. Andrews u Škotskoj, otkrili su da je bijeloj rasi najprivlačniji rumeni izgled kože koji dolazi od  povećane konzumacije voća i povrća. Dr. Ian Stephen, koji je vodio studiju, objašnjava kako su dobri primjeri takvog zdravog i atraktivnog izgleda holivudske zvijezde Keira Knightly i Johnny Depp.

Istraživači su koristili specijalan kompjuterski softver, putem kojeg su 54 ispitanika oba spola mogli manipulirati izgledom kože. Otkrili su kako su najčešće korišteni tonovi bili roza, žuta, kao i funkcija za posvjetljenje kože.  ˝Na zapadu obično mislimo kako je sunčanje najbolji način da se dobije dobar ten i izgled kože. No ovo istraživanje sugerira kako je zdrav način života s dobrom prehranom  zapravo bolja metoda˝, dodaje dr. Stephen.

Pigment kartenoid, koji se nalazi u voću i povrću poput naranče, rajčice, mrkve, špinata i ostalog lisnatog povrća, osigurava antioksidanse koji pomaže upijanju opasnih tvari koje se stvaraju tijekom bolesti. Oni su također bitni i za imunološki  te reproduktivni sustav.

Radi se o istim pigmentima uz pomoć kojih neke ptice i ribe privlače suprotan spol. Istraživači smatraju kako slični biološki mehanizmi rade i kod čovjeka. ˝Zdrav izgled i atraktivnost gotovo su jednake stvari. Ljudi bi trebali jesti 5 komada voća i povrća dnevno, premda neke zemlje poput Japana preporučuju i do 10 dnevno˝, zaključuje dr. Stephen.

17.11.2009. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh