« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

VLC 3.0 dodaje podršku za 8K, HDR i Chromecast

Uključuje potpunu podrška za iOS, Android, Windows, Linux, Ubuntu, xBSD i ostale sustave otvorenog izvornog koda

Odlične nove mogućnosti
Odlične nove mogućnosti (Screenshot)
Više o

VLC

,

Chromecast

Najnovija inačica VLC 3.0 softvera podržava 8K rezoluciju, HDR i 360 video. Sadrži podršku za emitiranje videozapisa na Chromecast.

Tim u VideoLan-u razvio je svoju treću inačicu open source media playera - VLC 3.0. Dostupan je za nizu uređaja od računala do TV platformi kao što su Android TV i Apple TV. Uključuje potpunu podrška za iOS, Android, Windows, Linux, Ubuntu, xBSD i ostale sustave otvorenog izvornog koda.

No, nisu sve nove značajke dostupne na svakoj platformi, ali verzija za PC sada je sposobnija nego ikad. U najavnom postu na blogu, razvojni programeri istaknuli su glavne značajke:

- hardversko ubrzanje za 4K / 8K video reprodukciju

- HDR10 podrška

- HD audio podrška

- 360 video podrška

- mogućnost streama na veliki ekran s uređajima Chromecast, čak i u formatima koji nisu nativno podržani   

Također V3.0. omogućava izbrisati datoteke s vanjskih medija poput USB i SD kartica. Postoji i poboljšanje brzog traženja prilikom čišćenja videozapisa i popravak za titlove koji se ne učitavaju. VLC 3.0 za Chrome OS podržava samo uređaje koji podržavaju Android aplikacije, a Android Auto samo audio datoteke.   

Potpuni popis novih značajki možete pronaći ovdje https://www.videolan.org/vlc/releases/3.0.0.html , a VLC 3.0 je besplatan za preuzimanje.

Piše: Sanja Ledinek
15.02.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh