« Fun
objavljeno prije 15 godina
SRCE NA MJESTU

Vlasnik trgovine smilovao se pljačkašu

Vlasnik dućana u New Yorku pljačkašu je dao kruh i 40 dolara nakon što se ovaj rasplakao tvrdeći da ne može prehraniti obitelj.

(Corbis)
Više o

pljačka

,

samilost

Umijesto da iz dućana izleti s plijenom, pljačkaš koji se namjerio na 'špeceraj' u vlasništvu pakistanskog trgovca, završio je na koljenima u suzama moleći za milost. Mohammad Sohail, vlasnik malog dućana u New Yorku, suočen s lopovom koji mu je pred nosom mahao palicom, odlučio je biti milostiv prema nesretniku koji se slomio i priznao mu da se na očajnički čin odlučio kako bi nahranio izgladnjelu obitelj.

Sohail je upravo zatvarao radnju kada je unutra ušao čovjek s palicom u ruci. Trgovac je trenutak oklijevao, a onda zgrabio pušku koju drži ispod pulta i zapovijedio lopovu da baci palicu. Nesuđeni lopov tada se bacio na koljena i molio milost. 'Odrasli čovjek preda mnom je plakao kao malo dijete', rekao je Sohail.

'Kroz suze mi je ispričao da je ostao bez posla i da pokušava nahraniti obitelj. Bilo mi ga je žao. Ipak nije riječ o nekom derištu', rekao je trgovac koji mu je tada dobacio 40 dolara i otišao u skladište po mlijeko, ali čovjek je u međuvremenu pobjegao. Vlasnik prodavaonice pozvao je policiju i prijavio pokušaj pljačke, ali kaže da neće podizati tužbu protiv pljačkaša bude li ovaj ikad pronađen.

Sohail, koji tvrdi da još nikad nije opljačkan, kaže kako je običan mali čovjek koji je samo učinio dobro djelo zaključivši kako se sada osjeća dobro jer mu je 'srce na mjestu'.

Izvor: Hina

03.06.2009. 15:03:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh