« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
PETICIJA

Vlasnici pasa traže povratak Jarunske livade

Ova peticija je za vraćanje livade u prijašnje stanje, kada je navedena površina bila dozvoljena za dovođenje pasa i puštanje istih na igru bez povodca

Vratite livadu psima
Vratite livadu psima (Peticija24.com)
Više o

park za pse

,

peticija

,

Jarunska livada

Kvartovi Jarun, Vrbani, Prečko, Rudeš, Srednjaci... nemaju adekvatan park za pse. Do unazad nekoliko godina na jarunskoj livadi u SRC-u Jarun (na prostoru desno od ulaza Hrgovići) bio je veliki ograđen prostor za pse s postavljenim kantama za izmet i spravama.

Prije nekoliko godina za vrijeme Proslava Dana OS RH  je MORH izložio svoja vozila te je ograda maknuta, međutim nije ponovno postavljena/vraćena. Jedini park za pse u blizini je onaj na Vrbanima koji je neadekvatan kako za malene pse koji mogu izaći između dasaka koje su postavljene kao ograda (na mjestu gdje nedostaje živica i na ulaz u taj park), tako i za velike koji bez problema mogu preskočiti ogradu, a kada padne kiša sve je natopljeno vodom i pun je velikih rupa na kojima se psi mogu ozlijediti. Park nije niti primjene veličine obzirom na broj kvartova/pasa u blizini.

Peticija je da se livadi kod ulaza u Jarun (između ulaza Hrgovići i ulice Hrvatskog sokola) dodijeli status javne površine na kojoj je dozvoljeno šetati kućne ljubimce bez povodca (u skladu s "Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama grada Zagreba", Članak 15.) i, ukoliko je to potrebno, za vraćanje dijela ograde koja je uklonjena. 

Ova peticija je za vraćanje livade u prijašnje stanje, kada je navedena površina bila dozvoljena za dovođenje pasa i puštanje istih na igru bez povodca.

Navedeni prostor je travnata površina, te se postojeća površina ne koristi kao uređeni park, a dovoljno je velika za neometan boravak veceg broja pasa.

Navedena površina je prema prostornom plana planirana za izgradnju produžetka Jarunske ulice i do nedavno se koristila kao prostor za pseću livadu. Postoji ograda, a samo je jednim dijelom nema, jer je uklonjena.

Iz tog razloga pokrećemo ovu peticiju u kojoj se molimo vraćanje livade za pse, što ne iziskuje nikakvu investiciju, eventualni minimalni financijski trošak za postavljanje ograde na južnoj strani prema SRC Jarun (a i to nije nužno, jer ljubitelji pasa su spremni donirati).

Naši lajavci zaslužuju svoj park.

Lokacija prostora na kojem je bilo dozvoljeno istrčavaje i šetanje pasa bez povodca vidljiva je na niže označenom grafičkom prikazu.

Vratite livadu psima

Peticiju možete potpisati OVDJE!

30.03.2016. 11:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh