« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JADRANKA KOSOR

Koalicija ide dalje, snažnija i odlučnija nego ikad

Izjavila je to hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a nakon današnjeg sastanka čelnika koalicijskih stranaka u vladi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

vladajuća koalicija

"Imali smo uistinu sastanak koalicijskih partnera, osobno sam vrlo zadovoljna, a najvažniji je dogovor da idemo dalje raditi, snažniji nego ikada, čvrsti, i odlučni rješavati sve probleme koji su pred nama", kazala je Kosor.

Osvrnuvši se na jučerašnju odluku Predsjedništva HDZ-a o brisanju iz članstva počasnog predsjednika stranke Ive Sanadera, Kosor je kazala kako je HDZ "napravio novi korak", da je odluka donesena većinom, a da mali broj suzdržanih "samo učvršćuje HDZ kao demokratsku stranku i snagu u Hrvatskoj".

Novinare je zanimalo ima li povjerenja u članove Predsjedništva koji su glasovali protiv odluke, pogotovo u Luku Bebića, s obzirom da obnaša dužnost predsjednika Sabora.

"Imam povjerenja u njega. I inače imam povjerenja u ljude, dok se ne dokaže suprotno. Razumijem svakoga tko je bio i protiv prijedloga užeg vodstva i kolege koji su bili suzdržani. To je dokaz da funkcioniramo kao demokratska stranka, ali naravno da ću od svakoga tražiti da poštuje svaku odluku vodstva stranke. Kad većina u Predsjedništvu nešto odluči, to obvezuje sve članove tog tijela i stranke", rekla je Kosor.

Odbacila je tumačenja da se jučer zbog Sanadera sastala s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

"Ne znam zašto je dio medija to povezao. Nije uvijek sve uzročno posljedično vezano", kazala je Kosor, objasnivši da je sastanak s dvojicom dužnosnika bio dogovoren ranije, ali da je pomaknut zbog događaja u HDZ-u.

Objasnila je da je s Bajićem i Karamarkom razgovarala o skorašnjoj sjednici Povjerenstva za suzbijanje korupcije, koje će, kaže, analizirati vrlo konkretne poteze koji se rade u borbi protiv korupcije. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 12:42:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh