« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NEMA ODMORA

Vlada zbog recesije ukida neradne praznike i blagdane?

Potaknuta gospodarskom krizom Vlada razmišlja o tome da radni dani postanu Dan antifašističke borbe i Dan državnosti te blagdan Tijelova

Više o

recesija

,

Zoran Milanović

,

Vlada RH

,

neradni dan

,

praznici

Vlada razmišlja o mogućnosti da se ukinu neki državni praznici i blagdani, ali još uvijek se ne zna koji bi to konkretno datumi bili, javlja Hina.

U medijima se spominje da se zbog gospodarske krize, odnosno želje da se poveća produktivnost i smanje troškovi poslodavaca, razmišlja o tome da radni dani postanu Dan antifašističke borbe i Dan državnosti te blagdan Tijelova. Dan antifašističke borbe i Dan državnosti, prema navodima medija, dobili bi status spomendana.

Ministar financija Slavko Linić drži da bi to sigurno imalo ekonomski značajan efekt "jer za istu ili možda i nižu cijenu rada imat ćemo više sati rada". "A to znači produktivnost će biti veća" , rekao je Linić novinarima ispred Banskih dvora i dodao da će se o toj temi raspravljati.

"To je nešto što će se, vjerojatno, javno raspraviti pa ćemo vidjeti što će biti prijedlog Vlade", rekao je Linić i potvrdio kako su izračuni o mogućim uštedama napravljeni.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović potvrdio je novinarima kako zna za te prijedloge, ali da se o toj temi još nije konkretno raspravljalo. "U Hrvatskoj sigurno ima previše praznika i mislim da bi bilo dobro progovoriti o toj temi, koji su to dani i da li ih obilježavati kao spomendane. Mislim da ćemo se mi dogovoriti nakon rasprave koju provedemo na kvalitetan način", rekao je Jovanović.

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture Zlatko Komadina smatra, pak, da praznici "nisu temeljno pitanje u ovom trenutku" te da bi takva odluka mogla izazvati polemiku.

"Mislim da praznici nisu temeljno pitanje u ovom trenutku, a pogotovo, ako sam dobro čuo, o kojim se praznicima radi. Mislim da bi to izazvalo puno polemika", izjavio je novinarima Komadina. Ponovio je kako ne vidi da je to pitanje prioritet, dodajući da o tome hoće li se tim prijedlogom omogućiti uštede, treba "pitati onoga tko je to predložio".

09.02.2012. 13:32:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dns
    09.02.2012. 14:48
    24 dodatna radna sata po covjeku ce sigurno spasiti hrvatsko gospodarstvo. ionako te dane nitko nece nista radit. nista.

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh