« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TO JE GLAVNI PROBLEM?

Vlada udara na kafiće?

Sve je više znakova da nova Vlada ima toliko problema da jednostavno ne znaju gdje početi rješavati nagomilane gluposti

Stvarno je ključno za proračuna da se evidentira svaka kava ....
Više o

kafići

,

ugostitelji

,

fiskalna blagajna

Kao jednu od mjera borbe protiv utaje poreza i sive ekonomije Vlada namjerava uvesti fiskalne (porezne) blagajne, piše Jutarnji list. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić tvrdi da je projekt izuzetno važan i da u njega treba krenuti što prije.

Riječ je o tehnološkom rješenju koje Poreznoj upravi omogućava registraciju svih računa koje su izdale pravne osobe. Na blagajnu će se instalirati fiskalni printer koji ima ugrađenu memoriju i bilježi svaki račun i GPRS modul koji te podatke šalje poreznoj upravi. Takvom registracijom izdanih računa bilo bi onemogućeno skidanje prometa, što je često u ugostiteljskim objektima.

'Ovo je instrument pravednosti koje su već implementirale Švedska i Italija, ali i Srbija, BiH i Makedonija', rekao je Grčić za Jutarnji list. Slovenija će ovaj sustav uvesti 1. prosinca ove godine, a za subvencioniranje troška uvođenja ovog sustava za poduzetnike će izdvojiti 11 milijuna eura.

Prema Grčićevim riječima, uvođenje fiskalne blagajne je jako skup projektu, no rezultati će biti puno veći od troškova.

Sve je više znakova da nova Vlada ima toliko problema da jednostavno ne znaju gdje početi rješavati nagomilane gluposti, pa se i ovakve ideje probijaju u javnost. Sumanuto je proglasiti ugostitelje tako velikim problemom, a da se istovremeno ne radi ništa na puno ozbiljnijim stvarima, poput uvoznog lobbija, dubioza s vladinim agencijama koje razbacuju proračunski novac i tisućama drugih važnijh problema ...

09.01.2012. 13:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh