« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
bez detalja

Vlada se dogovorila oko proračuna, ali nema odluke o novom ministru

Koalicijski partneri odlučili su se pri slaganju proračuna za 2010. držati ovogodišnjih iskustva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Vlada

,

Jadranka Kosor

,

novi ministar

,

proračun za 2010.

Čelnici vladajuće koalicije dogovorili su u Banskim dvorima okvire državnog proračuna za 2010. koji će, po riječima predsjednice Vlade Jadranke Kosor i ministra financija Ivana Šukera, nominalno ostati u okvirima ovogodišnjeg.

Kosor je nakon sastanka s koalicijskim partnerima novinarima kazala kako će proračun uskoro biti gotov, te da će se voditi računa da se donese prije završne izborne kampanje za predsjedničke izbore.

"Proračun je kakav smo i zamislili, vodit će se računa o svim pokazateljima, dakle, o predviđenom eventualnom rastu od 0,5 posto, kao i o deficitu", rekla je Kosor.

Detalje proračuna večeras nije željela otkriti, a najavila je da će dokument prije donošenja prezentirati javnosti.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je, na pitanje novinara, kako ne zna ništa o najavama nakladnika da će udžbenici u 2010. godini biti besplatni. Izvijestila je da će Vlada već ovog tjedna prihvatiti novi zakon o udžbenicima koji bi morali vrijediti minimalno četiri godine.

Kosor ni večeras nije mogla reći tko će biti novi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva. Kazala je da intenzivno radi na tome, ali još nije donijela konačnu odluku. Sigurno je tek da te dvije funkcije neće obnašati ista osoba. (hina/metro-portal)

09.11.2009. 22:02:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh