« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
službeno priopćenje

Vlada provodi kontinuiranu borbu protiv korupcije

Javnosti je poručeno da Vlada ima nultu toleranciju za korupciju, a preduvjeti za odstranjivanje kriminala su ostvareni

(Dreamstime)
Više o

korupcija

,

Vlada RH

,

kriminal

,

Antikorupcijski program

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, koji se obilježava 9. prosinca, hrvatska Vlada uputila je poruku javnosti u kojoj ističe da je borba protiv korupcije jedan od stupova programa koji će provoditi snažno i nedvosmisleno.

"Vlada Republike Hrvatske ima nultu toleranciju za korupciju na bilo kojoj razini i učinit će sve za potpunu afirmaciju toga pristupa u svim dijelovima hrvatskog društva. Legislativnim promjenama i drugim mjerama ispunjeni su preduvjeti za uspješno odstranjivanje kriminala iz hrvatskog društva", navodi se u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Dodaju da kontinuiranoj i jasnoj borbi protiv korupcije svjedoči i dodatno jačanje Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije, na čije je čelo imenovana predsjednica Vlade, a članovi su najviši predstavnici tijela zaduženih za provedbu mjera suzbijanja korupcije.

"Tako osnažena institucija predložila je, a Vlada Republike Hrvatske prihvatila, Antikorupcijski program za javna i trgovačka društva, prema kojem će sva javna poduzeća do kraja ove godine donijeti Antikorupcijski program za razdoblje 2010.-2012. godine. Pred nama su daljnje mjere za ostvarenje snažnijeg napretka u borbi protiv korupcije, a Izvješće o provedenim preporukama ekspertnog tijela Vijeća Europe za borbu protiv korupcije (GRECO) u kojem se ističe da je Hrvatska među pet, od ukupno sedamdeset, zemalja koje su u potpunosti izvršile drugi Evaluacijski krug, daje nam dodatnu snagu", stoji u priopćenju.

U Vladi dodaju kako su uvjereni da su u borbi protiv korupcije na dobrome putu te da će "uz potporu svih hrvatskih građana, ostvariti sva tri cilja - jačanje odgovornosti i transparentnosti, stvaranje preduvjeta za sprečavanje korupcije na svim razinama i potvrdu pristupa nulte tolerancije na korupciju". (hina/metro-portal)

09.12.2009. 11:20:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh