« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
zatvorena sjednica

Vlada predložila Šukera za predsjednika NO Ine

Skupštini Ine predložen je opoziv Damira Polančeca iz Nadzornog odbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Damir Polančec

,

Vlada RH

,

Ivan Šuker

,

Božidar Pankretić

,

Petar Čobanković

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske predloženo je da se za predsjednika Nadzornog odbora Ine imenuje ministar financija Ivan Šuker, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Dužnosti člana Skupštine koji predstavlja vladu u Ini razriješen je Ivan Šuker, a na to je mjesto imenovan Petar Čobanković.

Skupštini Ine predložen je opoziv dosadašnjih članova NO-a Damira Polančeca i Vesne Orlandini te imenovanje Ivana Šukera i potpredsjednika vlade Božidara Pankretića novim članovima Nadzornog odbora.

Na zatvorenom dijelu sjednice dana je suglasnost na izmjene i dopune odluke o dodjeli koncesije na lučko područje Šibenik - obalu TEF-a i odluke o davanju koncesije za obavljanje lučke djelatnosti ukrcaja, iskrcaja, prekrcaja i skladištenja robe i tereta na dijelu lučkog područja - obali TEF-a. Riječ je o produženju koncesije na godinu dana, do 31. prosinca 2010. godine, u istom opsegu i po istim uvjetima po kojima je koncesija dana.

Dala se suglasnost na prijenos koncesije na pomorskom dobru radi gospodarskog korištenja i uzgoja školjaka i riba u posebnom rezervatu Malostonskog zaljeva i Malog mora. S obzirom na to da dosadašnji koncesionar zbog zdravstvenih razloga više ne može uzgajati školjke, koncesija se prenosi na društvo "Bota Šare" d.o.o. iz Stona.

Društvu "Jamnica" d.d. iz Zagreba dodijeljena je koncesija za crpljenje mineralnih voda iz jedinstvenoga vodonosnika na lokacijama: Pisarovina-Jamnička Kiselica, na lijevoj obali Kupe, i Lasinja-Matešići-Mađeri-Bratići-Brezje i Donja Lasinja, na desnoj obali Kupe. Koncesija se dodjeljuje do 12. studenoga 2029. godine.

Vlada je ovlastila ministra zdravstva i socijalne skrbi za imenovanje članova pregovaračkog odbora za pregovore sa sindikatima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja radi obnove kolektivnog ugovora za tu djelatnost.

Prihvaćeno je Izvješće o poduzetim aktivnostima u vezi s nezakonitim radom i zapošljavanjem malodobnika od 1. travnja do 30. rujna 2009. godine te Izvješće o ostvarenju programa rada Državnog zavoda za zaštitu prirode za 2008. godinu.

Pokrenut je postupak za sklapanje ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za razvojnu politiku u javnome i financijskom sektoru.

Donesen je i zaključak u vezi s Memorandumom o razumijevanju između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva transporta, telekomunikacija i energetike Republike Mađarske, stoji u priopćenju Vladina ureda za odnose s javnošću.

12.11.2009. 17:35:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh