« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NAMIRENJE

Vlada potpisala ugovor s radnicima Đakovštine

Vlada je preuzela potraživanja radnika, a nije se obvezala preuzeti potraživanja članova uprave propale đakovačke tvrtke koja iznose oko 1,2 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Više o

Đakovština

,

Jadranka Kosor

Predstavnici bivših radnika Đakovštine i premijerka Kosor potpisali su danas u Đakovu ugovor na temlju kojega će se radnicima propalog pogona isplatiti potraživanja od gotovo 28 milijuna kuna, prenosi Hina.

Ovime je vlada od radnika preuzela njihov vjerovnički odnos u stječaju Đakovštine i obvezala im se isplatiti njihova potraživanja do najvišeg iznosa 27,9 milijuna kuna.

Vlada je preuzela potraživanja radnika, a nije se obvezala preuzeti potraživanja članova uprave propale đakovačke tvrtke koja iznose oko 1,2 milijuna kuna.

Prema riječima stječajnog upravitelja Đakovštine Perice Mitrovića, novac će na račune radnika sjedati već sutra.

Tvrtka Đakovština u stečaju je od siječnja prošle godine, a rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku iz travnja 2010. tražbine radnika svrstane su u prvi isplatni red i priznate u iznosu od 44,7 milijuna kuna.

Od toga je iz stečajne mase već isplaćeno 15,65 milijuna kuna, a ostali bi dio bio isplaćen tek nakon što se okončaju postupci koji se vode za pobijanje određenih radnji. Potpisanim ugovorom vlada staje na mjesto radnika stečajnih vjerovnika prvog isplatnog reda u stečajnom postupku, te će se preostala potraživanja radnika u iznosu od 27,9 milijuna kuna (bez potraživanja uprave) isplatiti iz proračunske pričuve.

26.10.2011. 14:06:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh