« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NAKNADA ŠTETE

Vlada poljoprivrednicima isplaćuje više od 30 milijuna kuna odštete

Sredstva su osigurana iz tekuće pričuve Državnog proračuna, a dobit će ih poljoprivrednici kojima je šteta na usjevima veća od 60 posto

Fotografija vijesti
Više o

poljoprivreda

,

elementarna nepogoda

,

naknada štete

,

Ministarstvo poljoprivrede

Vlada će isplatiti 30 milijuna kuna poljoprivrednicima na ime štete od elementarnih nepogoda nastalih do 01.11 ove godine, dok će uzgajivači povrća dobiti 2,5 milijuna kuna zbog smanjene prodaje uzrokovane panikom oko bakterije e.Coli, javlja Hina.

Sredstva su osigurana iz tekuće pričuve Državnog proračuna, a dobit će ih poljoprivrednici kojima je šteta na usjevima veća od 60 posto uz uvjet da do 22. studenoga županijska povjerenstva Ministarstvu poljoprivrede dostave podatke o štetama.

Oštećenim proizvođačima povrća za štete nastale zbog smanjenja cijena i otkupa povrća uzrokovanog pojavom bakterije Escherichia coli vlada će pomoći isplatom naknade štete u iznosu od četiri kune po četvornome metru za nasade na otvorenim površinama i s deset kuna po četvornome metru za nasade u staklenicima i plastenicima.

Uvjet je da su u sustavu PDV-a te da su prijavili površine ARKOD-u u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (oranice od najmanje 2500 metara četvornih, odnosno staklenici i plastenici od 500 metara četvornih).

Za zlatne i brončane medalje osvojene na više svjetskih i europskih sportskih natjecanje osvajačima i trenerima, Vlada je odlučila dodijeliti nagrade u sveukupnom iznosu od 515 tisuća kuna.

15.11.2011. 15:54:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh