« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DIZANJE TENZIJA

Vlada osuđuje HTV-ov prilog o projektu "Otvorena vrata"

Vladin Ured za odnose s javnošću izrazio je negodovanje zbog priloga o projektu "Otvorena vrata" u Dnevniku

HRT
HRT (Wikipedia)
Više o

HRT

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Otvorena vrata

Vlada ne odobrava "neprofesionalnan i tendenciozan" prilog o projektu "Otvorena vrata", objavljen 12. siječnja 2011. u središnjem Dnevniku HTV-a, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću. Kako prenosi Hina, u Vladi ocjenjuju kako "stječe dojam da je jedini cilj priloga bio diskreditiranje predsjednice Vlade Republike Hrvatske osobno te Vlade u cjelini".

"Projekt je započet 2004. godine, a neaktivan je od 30. lipnja 2009. godine, što je jasno vidljivo po zadnjoj objavi na www.otvorena-vrata.hr.

Riječ je o arhivskom materijalu te o nizu drugih sadržaja, informacija i aktivnosti koji se mogu naći na stranicama javnih uprava, među ostalim i stranici s najvećim arhivom - www.vlada.hr, a koji, radi transparentnosti ostaju dostupni i kada više nisu aktualni.

Internetska stranica u vlasništvu je Vlade Republike Hrvatske, a osmišljena je u vanjskoj agenciji", navodi se u reagiranju i ističe kako se "radi svega navedenog stječe dojam da je jedini cilj priloga bio diskreditiranje predsjednice Vlade Republike Hrvatske osobno te Vlade u cjelini".

"Radi neprofesionalnog i tendencioznog priloga tražimo odgovornost mjerodavnih urednika i voditelja HTV-a", navodi Ured za odnose s javnošću Vlade RH te dodaje kako s ciljem točnog i objektivnog informiranja javnosti (od HTV-a) zahtijeva objavu ovog reagiranja.

13.01.2011. 20:46:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh