« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
REFERENDUM ZA EU

Vlada: Odbijanje EU na referendumu bacilo bi zemlju u tešku krizu

Ako se građani na referendumu izjasne protiv ulaska Hrvatske u EU, ekonomski ćemo se naći u neopisivo teškoj situaciji, tvrdi Vesna Pusić

Fotografija vijesti
Više o

Vesna Pusić

,

Vlada RH

,

referendum o EU

,

Kukuriku koalicija

U slučaju da se hrvatski građani na referendumu 22. siječna odluče protiv članstva Hrvatske u EU, naša će se zemlja naći u gotovo bezizlaznoj gospodarskoj situaciji, rekla je danas Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova, prenosi Hina.

Ako se građani na referendumu izjasne protiv ulaska Hrvatske u EU, "ekonomski ćemo se naći u neopisivo teškoj situaciji. Prva reakcija će vjerojatno biti pad kreditnog rejtinga, druga će vjerojatno biti procjena investicijske sigurnosti u Hrvatskoj jer je članstvo u EU između ostalog i mjera sigurnosti okruženja za ekonomske aktivnosti, u prvom redu investiranje", rekla je Pusić koja se pridružila akciji HNS-a organiziranoj u Gajevoj ulici u središtu Zagreba čija je svrha bila animirati građane za izlazak na referedum i glasanje ZA Hrvatsku u Europskoj uniji.

Po njezinim riječima, DA na referendumu dat će Hrvatskoj šansu da nastavi ići putem gospodarskog oporavka, a NE će dovesti do gubitka stabilnosti koja znači investicije, nova radna mjesta i barem održavanje postojećeg kreditnog rejtinga.

"Ja ne vidim kako bi se Hrvatska ekonomski oporavila na dugi rok od takvog šoka. Prema tome, za nas je odluka na referendumu na neki način odluka o budućnosti ekonomskog preživljavanja Hrvatske", istaknula je.

Što se tiče informiranosti građana o pristupanju Hrvatske EU-u, Pusić je podsjetila da javna rasprava traje 10 godina, a rasprava o konkretnim pregovorima 6 godina. "U ovom trenutku su na internetu na raspolaganju ne samo pregovaračka stajališta nego i njihove skraćene verzije... Svatko se detaljno može informirati o svemu."

14.01.2012. 16:57:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    wingstofly
    15.01.2012. 18:30
    Ma da..? A do sad smo bili u "laganoj" krizi?
    Haha.. narodu je teska kriza vec odavna, a vama koji imate mozda je tek zapocela. EU ili ne - isto sranje, drugo pakovanje. Bitno je da ce se i dalje bogatiti bogati, a siromasiti siromasni.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh