« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
ZORAN MILANOVIĆ:

Vlada nema plan pa uvodi 'porez na lošu vlast'

Tek kada dobijemo povjerenje građana moći ćemo procijeniti razmjere stvarna stanja kaosa i nereda koje je ostavila ova vlast, kaže Milanović

(Dragan Matić/CROPIX)
Više o

recesija

,

Vlada

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

umirovljenici

,

rebalans proračuna

,

smanjivanje mirovina

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović novi vladin prijedlog da se za sve plaće i mirovine više od 3 tisuće kuna uvede porez danas je nazvao 'porezom na lošu vlast' jer pokazuje da vlada i dalje nema plan za izlazak iz recesije, nego da joj je jedino stalo zadržati vlast.

"To je porez na lošu vlast. Građani to nisu zaslužili. Vlast nema nikakvu proturecesijsku koncepciju. Ovo je borba za goli život ove vlade. Takva nas politika vodi u recesijsku spiralu. Odgovora kako izići iz recesije još nema. To nije proturecesijski proračun. To je borba za opstanak, porez na lošu vlast", izjavio je Milanović u središnjici SDP-a.

Naglasio je da je SDP smatra da su umirovljenici najugroženija socijalna skupina, te da se mirovine ne smiju dirati već drži da se državni proračun treba rezati na svim drugim stavkama.

"Proračun se može i treba rezati na svim drugim kategorijama, a umirovljenike ne treba sada dirati. Prijedlog je udar na najsiromašnije, ali i na gospodarstvo. Takve prijedloge ne možemo poduprijeti. To je kaos, a ne prijedlog proračuna. To je prijedlog poreza na lošu vlast", poručio je Milanović.

Ponovio je da njegova stranka ne razmišlja o preuzimanju vlasti, jer oni nisu okupatori, već o borbi na izborima na kojima će tražiti povjerenje građana.

"U ovakvoj situaciji sigurno se ne bismo našli, a kada dobijemo povjerenje građana, tek tada ćemo moći procijeniti razmjere stvarna stanja kaosa i nereda koje je ostavila ova vlast. Hrvatskoj ne treba vlada u sjeni, već prava vlada", zaključio je Milanović.

Izvor: Hina

21.07.2009. 21:08:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh