« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ANALFABETI

Vlada ne zna uštedjeti na javnoj potrošnji

Već i vrapci na krovu znaju kako Vlada može srezati javnu potrošnju, no Linić očito ne čuje ptice nego zvuk bijesnih automobila koji ih voze

Slavko Linić očito nema pojma što radi
Slavko Linić očito nema pojma što radi (Arhiva)
Više o

Vlada RH

,

državni proračun

,

Slavko Linić

,

planirani prihodi

Vlada je na današnjoj sjednici predstavila prijedlog Državnog proračuna za 2013., s planiranim prihodima u iznosu od 113,7 milijardi kuna, rashodima od 124,5 milijarde kuna i proračunskim deficitom od 10,9 milijardu kuna, ili 3,1 posto BDP-a.

Ministar financija Slavko Linić uvodno je naglasio da Vlada u posljednjem kvartalu ove godine očekuje ublažavanje pada BDP-a, jer, kako je rekao, zadnji kvartal pokazuje znakove poboljšanja u industrijskoj proizvodnji i kretanju turističkog prometa pa bi realno ovogodišnje smanjenje BDP-a iznosilo 1,1 posto.

Na takvim pokazateljima temelji se i procjena rasta BDP-a od 1,8 posto u 2013. "Očito je da politika samo štednje Vladi ne bi uspjela", rekao je Linić, ističući da je nužan paralelni proces rasta proizvodnje i broja zaposlenih u realnom sektoru. "Zato smo išli ambiciozno s rastom, očekujemo da ga možemo ostvariti ako krenemo snažnije u javne ali i privatne investicije", naglasio je Linić

Ovakvih smo se priča naslušali u ovih dvadeset godina hrvatske države, no u nevjerojatno snažnoj konkurenciji potpuno nesposobnih ministara financija, Linić uporno radi na tome da postane najgori u povijesti.

19.11.2012. 17:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh