« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
DEMANTIRANO

Vlada ne traži smanjenje minimalne plaće

Predlaže se da se odredbe Zakona o minimalnoj plaći usklade s realnim okolnostima.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

Vlada

,

Jadranka Kosor

,

HUP

,

GSV

,

Gospodarsko-socijalno vijeće

,

politika plaća i cijena

,

minimalne plaće

Vladin Ured za odnose s javnošću opovrgnuo je danas navode pojedinih medija, koji su nakon jučerašnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) i tiskovne konferencije, prenoseći izjave potpredsjednice Vlade RH i dopredsjednice GSV-a Jadranke Kosor naveli, uz ostalog, da "Vlada traži smanjenje minimalne plaće".

U priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću ističe se kako navodi pojedinih medija nisu točni te da "Vlada ne traži smanjenje minimalne plaće".

Nije točno da Vlada traži smanjenje minimalne plaće iz razloga što je potpredsjednica Vlade RH i dopredsjednica GSV-a Jadranka Kosor u svojoj izjavi izrekom prenijela tekst sadržan u prijedlogu Smjernica za vođenje usklađene politike plaća i cijena, a koji glasi: "Predlaže se da se odredbe Zakona o minimalnoj plaći usklade s realnim okolnostima", stoji u priopćenju.

"Slijedom navedenoga razvidno je da Vlada RH ne predlaže smanjenje minimalne plaće već upućuje na potrebu daljnjeg dijaloga između Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i sindikalnih središnjica kako bi se u okviru cjelovite problematike plaća i cijena razmotrilo i pitanje minimalne plaće, odnosno njenog usklađivanja za razdoblje od 1. lipnja 2009. g. do 31. svibnja 2010. g., te za svako daljnje jednogodišnje razdoblje, a kako je i utvrđeno člankom 4. Zakona o minimalnoj plaći", ističe se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću. (hina/metro-portal)

09.04.2009. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh