« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
radimir čačić:

Vlada laže o dogovoru sa Slovenijom!

POGLEDAJTE VIDEO - U osvrtanju na loš rad Vlade, predsjednik HNS-a posebno se obrušio na potpredsjednika Vlade Damira Polančeca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix/Infopunkt)
Više o

Damir Polančec

,

Vlada RH

,

Radimir Čačić

,

Dragan Kovačević

,

deblokada pregovora

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas se na konferenciji za novinare obrušio na aktualnu Vladu u vezi dogovora sa Slovenijom. Tvrdi da već pet dana lažu hrvatskoj javnosti što je zapravo dogovoreno.

- Hrvatska Vlada pet dana laže javnosti o dogovoru koji su postigli premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor. Rečeno nam je da je potpisana čista izjava i da nema ništa što bi stvaralo dodatne obveze, da bi Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo ono o čemu su izvještavali slovenski mediji, a to je da je polazna točka pregovora drugi Rehnov prijedlog, odnosno slobodan pristup otvorenom moru i točki doticaja na istom. Ima li još nešto skriveno u dogovoru, to ćemo tek vidjeti.

Čačić: Damire, nemoj, pusti, ne znaš ti to

Čačić se zajedno s Draganom Kovačevićem osvrnuo i na ostale hrvatske probleme a Vladu nisu štedili:

- Pogledajte tko vodi ministarstvo financija i gospodarstva. Šuker do jučer nije primijetio da još od 100 tisuća ljudi može prikupiti krizni porez, a Polančec nije vidio da u Podravci fali 65 milijuna kuna. Marinac nije sam donio odluku o davanju kredita. On je dobio naredbe koje su išle preko Polnačeca - izjavio je Čačić.

Dodaje da je Polančec sklopio i ugovor o prodaji Ine koji ni Vlada nije vidjela, a dokaz tome je da ga danas na uvid traži premijerka. Direktne krivce zašto je Ina danas dužna državi i brojnim poduzećima Čačić vidi upravo u Šukeru i Polančecu.

Ujedno je zamolio ministra gospodarstva da prestane rješavati probleme jer to ne zna.

O proračunu za 2010. godinu, koji se uskoro treba donijeti, šef HNS-a kaže da ne smije biti viši od 110 milijardi kuna te da se u njega odmah mora uglaviti interventni fond za pomoć tvrtkama koje su se zbog krize našle u problemima.

Čačić se zalaže i za osnivanje kohezionih fondova po uzoru na fondove EU-a u kojima bi se novac davao na temelju kvalitete projekata.

(Hina/Metro-portal)

 

16.09.2009. 13:36:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh