« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
SLAVKO LINIĆ:

Vlada kasni s najavom paketa antirecesijskih mjera

Istaknuto je kako Vlada pred gorućim problemima građana nastupa neodgovorno.

Slavko Linić
Slavko Linić (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

recesija

,

Vlada

,

Ivo Sanader

,

SDP

,

antirecesijske mjere

,

Slavko Linić

,

kritika

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio zakašnjelom najavu hrvatske vlade o donošenju paketa antirecesijskih mjera i to "mjesec dana nakon što je SDP predložio takav paket".

"Već dva mjeseca svi u Hrvatskoj govore o potrebi organiziranog nastupa u borbi protiv recesije, no ova vlada to nije željela slušati i prihvatiti. To je samo dokaz kako vlada neodgovorno nastupa pred problemima građana", ocijenio je Linić koji smatra da će provedba tih mjera vjerojatno slijediti tek u svibnju nakon mjesnih izbora.

Po njegovim riječima neprihvatljivo je da premijer Ivo Sanader stavlja "politički interes stranke ispred interesa građana i gospodarstvenika".

"To je najveće zlo koje Sanader radi u Hrvatskoj. Osobni i stranački interes očito mu je preći nego rješavati teškoće u gospodarstvu i za građane. To je vrlo skupo za Hrvatsku a nažalost u konačnici će platiti sami građani", izjavio je Slavko Linić te dodao kako je "premijer odgovoran za to".

Pošto je prije mjesec dana ponudio svoje antirecesijske mjere, SDP će ih ovih dana još više zaoštriti smatrajući kako ih treba doraditi jer se situacija u međuvremenu pogoršala, rekao je Linić.

"Ivo Sanader je neodgovorna osoba koja ne voli i ne želi rješavati lošu situaciju te nastoji uvijek skrenuti s ozbiljnih tema" Slavko Linić, saborski zastupnik SDP-a"Neprekidno moramo pratiti situaciju i sukladno tome mijenjati mjere. Procjene da će oko 300 tisuća ljudi raditi a neće dobiti plaću, da ćemo doći do 30 dana zakašnjenja u isplati mirovina i da će nelikvidnost biti još gora, samo znači da treba provesti ozbiljnije i žešće restrikcije u javnom sektoru kako bismo mogli očuvati stanje u gospodarstvu", kazao je, uz ostalo, SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić. (hina/metro-portal)

25.02.2009. 14:07:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh