« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
VALAMAR:

Vlada je u svojim mjerama zaboravila na turizam

POGLEDAJTE VIDEO - Hrvatska nema marketinšku strategiju ni pozitivnu klimu koja bi stimulirala velike ulagače u turizam, kažu hotelijeri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Valamar Rubin Hotel)
Više o

turistička sezona

,

hrvatski turizam

,

program gospodarskog oporavka

,

Valamar

Članovi najveće hotelske grupacije u Hrvatskoj, grupacije Valamar, predstavili su novosti u ponudi i poslovanju u 2010. godini, te iznijeti očekivanja od ovogodišnje turističke sezone.

Predsjednik uprave Valamara Peter Fuchs izvijestio je da je u ovoj godini u pripremu sezone uloženo više od 150 milijuna kuna čime se vrijednost ulaganja u zadnjih 7 godina popela na preko milijardu kuna. Za svibanj je najavljeno otvaranje novog, potpuno obnovljenog hotela Valamar Riviera u Poreču u kojeg je uloženo 40 milijuna kuna.

Član uprave Zrinko Kamber osvrnuo se na Vladine mjere za oporavak gospodarstva: "U Vladinim mjerama turizma nema", kratak je bio Kamber dodavši da hotelijeri ne slijede strategiju već intuiciju jer Hrvatska nažalost još nema marketinšku strategiju ni pozitivnu klimu koja bi stimulirala velike ulagače u turizam.

Istaknuo je da grupacija nema namjeru zbog krize smanjivati broj zaposlenih, uz 1200 stalnih radnika, bit će zaposleno još 1800 sezonskih.

U Valamaru su s oprezom pristupili pripremi ovogodišnje sezone, ali s manje straha i panike nego lani.

22.04.2010. 15:21:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh