« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
MULJAŽA NA POMOLU?

Vlada će iznajmljivati stanove

Ulazak na tržište tako snažnog iznajmljivača definitivno će poremetiti mnoge planove

Od koga će Vlada kupiti stanove?
Od koga će Vlada kupiti stanove? (Arhiva)
Više o

Vlada

,

Radimir Čačić

,

Slavko Linić

,

iznajmljivanje stanova

Iznamljivanje stanova u Hrvatskoj jedan je od glavnih sportova, no kako se uglavnom odvija na crno, Vlada niti zna koliko ima podstanara, a kamoli da bi od toga dobila neki porez. Naravno, Slavko Linić je tu odmah uočio mogućnost zarade, a Ratko Čačić mogućnost ... nečega, vjerojatno još ni sam ne zna čega, ali mora biti love u tome.

Naime, država je donijela dokument kojim bi se stanovništvu bez kreditne sposobnosti omogućilo iznajmljivanje stanova po fiksnoj cijeni najma od 3.6 eura po kvadratnom metru. Znači, stan o 50 kvadrata plaćao bi se 180 eura mjesečno, što je sasvim pristojna cijena.

Uz to, na kraju perioda bi se možda mogao ponuditi i otkup po povlaštenim uvjetima, što je opet sjajno, jer bi se uračunao novac za iznamljivanje.

Naravno, u cijeloj priči postoji i kvaka zbog koje je očito da u priči ima Čačićevih prstiju - Vlada nema te stanove, nego bi ih trebala kupiti gotove na tržištu. Znači, unaprijed se postavlja pitanje: od koga, zašto, za koliko novaca, i tko će imati pravo najma i otkupa. Poznavajući hrvatske političare, odgovori su poznati unaprijed i završavaju na optuženičkoj klupi nakon gubljenja vlasti ....

15.07.2012. 14:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marko
    15.07.2012. 18:42
    nadam se da će ih biti i u mojem gradu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh