« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
UPS!?

Vježba koja predviđa kad ćete umrijeti

Zdrave osobe između 60 i 64 godine trebale bi moći ustati i sjesti bar 12 puta (žene) i 14 puta (muškarci) u 30 sekundi

Koliko ćete živjeti?
Koliko ćete živjeti? (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

predviđanje smrti

Vježbanje je jedan od temelja zdravog života, no jednako tako može poslužiti i kao instrument previđanja dužine života, tvrde brazilski liječnici koji su razvili test tjelesne fleksibilnosti koji će ujedno i predvidjeti vašu smrt.

Zvuči grozno, no radi se o setu jednostavnih vježbi koje bi zdrava osoba trebala napraviti bez problema - morate stajati, sjediti, dići se iz u sjedećeg u stajaći položaj ... sustav bodovanja je također jednostavan i govori vam o vašoj predviđenoj dužini života.

Ako napravite rezultat od tri ili manje bodova od maksimalnih 10, šanse da ćete umrijeti u sljedećih šest godina pet puta su veće od osobe koja je zaradila 8 bodova.

Znanstvenici su objavili rezultate testa kojem su podvrgnuli 2002 osobe između 51 i 80 godina. Pacijenti koji su ostvarili manje od osam bodova imat će dvostruko više šanse da će umrijeti u narednih šest godina od onih koji su imali savršen rezultat. 

Zdrave osobe između 60 i 64 godine trebale bi moći ustati i sjesti bar 12 puta (žene) i 14 puta (muškarci) u 30 sekundi. Dobar rezultat za 90-godišnjake je četiri, odnosno sedam puta. 

Liječnici savjetuju; ako ipak imate artritis ili neku drugu bolest zbog koje bi se mogli ozlijediti, nemojte ovaj test pokušavati kod kuće.

04.12.2014. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh