« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ST. JOHN'S MIRUJE

Vjetrovi odnijeli vulkanski pepeo i do Kanade

Kanadski Meteorološki centar objavio da je opasnost po zrakoplove malo vjerojatna jer satelitske snimke ne pokazuju visoku koncentraciju pepela

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

vulkanski pepeo

,

Kanada

,

zrakoplovna luka

Vjetrovi koji pušu s Islanda prema Kanadi donijeli su vulkanski pepeo s Islanda do istočne pokrajine Newfoundlanda, zbog čega su mnoge zrakoplovne tvrtke već uvele preventivne mjere, izvijestila je u ponedjeljak kanadska TV mreža CBC.

Mnogi su letovi u odlasku i dolasku otkazani u Zračnoj luci "St. John's" zbog opasnosti od vulkanskog pepela koji je prizemljio zrakoplove u Europi. Lošim uvjetima za letenje u ponedjeljak je pridonijela i magla.

Prema internetskoj stranici Zračne luke "St. John's", većina letova u odlasku bila je ili otkazana ili odgođena do devet sati sati ujutro po lokalnom vremenu. Glasnogovornica te zračne luke Marie Manning izjavila je da mjerodavna služba za zračni promet "Transport Kanada" pomno nadzire utjecaj vuklanskog pepela na kanadski zračni prostor.

U međuvremenu je kanadski Meteorološki centar objavio da je opasnost malo vjerojatna jer satelitske snimke ne pokazuju visoku koncentraciju pepela. CBC navodi da nije izdana zapovijed za zatvaranje kanadskoga zračnog prostora, a glasnogovornica Zračne luke "St. John's" je rekla da će zrakoplovne tvrtke same odlučiti o tome hoće li nastaviti s letovima tijekom dana. (hina/metro-portal)

19.04.2010. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh