« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VAL DOBROG OSJEĆAJA

Vjenčanje Williama i Kate britanskom godspodarstvu donosi 620 milijuna funti

Trgovci bi od prodaje robe široke potrošnje koja će se naći na tržištu u povodu zaruka mogli zaraditi 12 do 18 milijuna funti

Kate Middleton i princ William
Kate Middleton i princ William (Getty Images)
Više o

vjenčanje

,

princ William

,

Kate Middleton

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton iduće bi godine britanskome gospodarstvu moglo dati poticaj od 620 milijuna funti (5,4 milijarde kuna), objavio je u srijedu "Verdict", tvrtka koja se bavi istraživanjem tržišta. Tvrtka je procijenila da bi trgovci od prodaje robe široke potrošnje koja će se naći na tržištu u povodu zaruka Kate i princa Williama mogli zaraditi 12 do 18 milijuna funta, a od raznih suvenira što će ih prodavati prije njihova vjenčanja oko 26 milijuna funta.

No, pravi poticaj gospodarstvu mogao bi stići iz "vala dobrog osjećaja" koji će zahvatiti Britance. "Verdict" predviđa da će trgovci ostvariti znatnu dobit, preciznije oko 360 milijuna funta, jer će si kupci rado priuštiti neko finije vino ili šampanjac da nazdrave sretnom paru, a turističke i putničke agencije po nekim bi najavama mogle zaraditi oko 216 milijuna funta. Drugi po veličini lanac britanskih supermarketa "Asda" samo je dan nakon objave zaruka budućega kraljevskog para pustio u prodaju šalicu s njihovom fotografijom. Cijena je 45 kuna. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh