« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
posljednje zbogom

Vjekoslav Šutej ispraćen na posljednji počinak

Otišao je prerano - složili su se okupljeni na komemoraciji u HGZ-u i ispraćaju na Mirogoju

(Dragan Matic / Cropix )
Više o

Vjekoslav Šutej

Posljednji ispraćaj maestra Vjekoslava Šuteja započeo je uz pjesme "Ave Maria" i Oliverove "Vridilo je" u izvedbi klape Iskon. Na Mirogoju se tom tužnom prigodom okupilo gotovo tisuću ljudi - članova obitelji, prijatelja i štovatelja.

Maestro Šutej pokopan je na mirogojskim Arkadama, a u grob je spušten uz dirljivu izvedbu Denyce Graves koja je na samom grobu otpjevala "Amazing grace".

Posljednje zbogom maestru došli su reći Luka Bebić, Nadan Vidošević, Lovro i Nina Pogorelić, Dinko Bogdanić, Vanna, Gibonni, Špiro Guberina i brojni drugi uglednici iz javnog i političkog života.

"Otišao je prerano. Trebao je još dugo biti tu s nama", rekla je Ana Rucner. Igor Gjadrov, Šutejev profesor na glazbenoj akademiji na komemoraciji u HGZ-u je rekao: "Pjesnik se rodi, a pedagog može samo pomoći."

Na komemoraciji su uz članove obitelji bili brojni prijatelji i poklonici djela Vjekoslava Šuteja, političari, članovi akademije i Hrvatskog društva skaldatelja. Tužnu atmosferu uveličao je zbor Muzičke akademije te orkestar Zagrebačke filharmonije, a njen početak je obilježen dugom minutom šutnje.

Maestro Vjekoslav Šutej umro je 2. prosinca nakon duge borbe s leukemijom.

09.12.2009. 15:45:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh