« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
LJEPOTA

Vitamini koji skidaju bore i godine s lica

U moru krema koje se nude na tržištu treba znati odabrati one koje će napraviti točno ono što želite

Prava kombinacija vitamina briše godine s lica
Prava kombinacija vitamina briše godine s lica (Shutterstock)
Više o

vitamin C

,

vitamin A

,

retinol

,

vitamin K

,

vitamin B3

,

niacinamid

,

noćna krema

Lijepo lice i mladolik želja su većine žena, a i dobrog broja muškaraca, pa u te svrhe troše poprilične količine novaca na razne kreme i pripravke koji bi trebali omogućiti željeni izgled. Glavni dio posla brisanja godina s lica napravit će vitamini, pa evo par savjeta kako odabrati one prave.

Najbolji je vitamin A čiji derivat retinol najbolje ublažava bore i sprječava stvaranje novih, potičući obnavljanje stanica kože. Odličan učinak ima i na akne, ali kako se na dnevnom svjetlu raspada i nema učinka, stavlja ga se u noćne kreme. Uz to, retinol regulira rad lojnih žlijezda i pojačava proizvodnju kolagena i elastina, čineći vašu kožu besprijekornom.

Crvenilo lica ublažit će vitamin B3, a pritom će i vratiti vlažnost koži. U kremama ćete ga pronaći pod imenom niacinamid, a njegova je glavna zadaća pojačati proizvodnju ceramida i masnih kiselina koje stvaraju zaštitni sloj na koži.

Vitamin C najbolji je antioksidans, uništavajući slobodne radikale koji su glavni krivci za opuštanje kože i stvaranje bora. Sjajno djeluje na opekotine od sunca, a ne zaboravite vrlo važnu stvar - preparati koji sadrže vitamin C najbolje će djelovati ako ih se čuva u dobro zatvorenoj tamnoj ambalaži.

Dio oko očiju i podočnjake najbolje tretira vitamin K koji jača stijenke kapilara na koži i sprječava njihovo pucanje, a najčešće ćete ga pronaći u kombinacijama s retinolom. 

08.05.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh