Visoki glikemijski indeks je izuzetno opasan
Ispitanici s najvišem glikemijskim indeksom u svojim tijelima imali su 92 posto veću šansu da razviju rak pluća od onih s nižim indeksom
Ugljikohidrati stvarno mogu biti izuzetno opasni za zdravlje, a pogotovo oni s visokim glikemskim indeksom jer drastično povećavaju rizik od - raka pluća!
Što je glikemijski indeks hrane viši, to je veći njezin utjecaj na šećer u krvi. Skok glukoze i inzulina podiže tjelesne inzulinolike faktore rasta, proteine koji se povezuju s većim rizikom od raka pluća, piše Daily Mail.
To znači kako se jedenjem hrane s visokim glikemijskim indeksom kao što su bijeli kruh, cornflakes, krumpir i neke vrste voća, može povećati šansa dobivanja raka pluća. Ispitanici s najvišem glikemijskim indeksom u svojim tijelima imali su 92 posto veću šansu da razviju tu vrstu raka od onih s nižim indeksom.
Drugi rezultat istraživanja pokazuje kako postoji i povećani rizik obolijevanja od raka kod ljudi koji izbjegavaju cigarete. Pušači su izloženi tek 31 posto višem riziku obolijevanja, neovisno o glikemijskom indeksu.
U istraživanju se zaključuje kako su ključni kvaliteta i sastav ugljikohidrata, a ne količina koja se unosi
Novi komentar