« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
PRIPAZITE

Visoki glikemijski indeks je izuzetno opasan

Ispitanici s najvišem glikemijskim indeksom u svojim tijelima imali su 92 posto veću šansu da razviju rak pluća od onih s nižim indeksom

Pazite na bijeli kruh
Pazite na bijeli kruh (Wikipedia)
Više o

rak pluća

,

glikemijski indeks

,

ugljikohidrati

Ugljikohidrati stvarno mogu biti izuzetno opasni za zdravlje, a pogotovo oni s visokim glikemskim indeksom jer drastično povećavaju rizik od - raka pluća!

Što je glikemijski indeks hrane viši, to je veći njezin utjecaj na šećer u krvi. Skok glukoze i inzulina podiže tjelesne inzulinolike faktore rasta, proteine koji se povezuju s većim rizikom od raka pluća, piše Daily Mail.

To znači kako se jedenjem hrane s visokim glikemijskim indeksom kao što su bijeli kruh, cornflakes, krumpir i neke vrste voća, može povećati šansa dobivanja raka pluća. Ispitanici s najvišem glikemijskim indeksom u svojim tijelima imali su 92 posto veću šansu da razviju tu vrstu raka od onih s nižim indeksom.

Drugi rezultat istraživanja pokazuje kako postoji i povećani rizik obolijevanja od raka kod ljudi koji izbjegavaju cigarete. Pušači su izloženi tek 31 posto višem riziku obolijevanja, neovisno o glikemijskom indeksu.

U istraživanju se zaključuje kako su ključni kvaliteta i sastav ugljikohidrata, a ne količina koja se unosi

13.03.2016. 09:54:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh