« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PING PONG

Više stotina biciklista prosvjedovalo u Zagrebu

Biciklisti traže poznate stvari: izgradnju staza uz brze ceste ili usporavanje prometa tamo gdje staze nije moguće napraviti

Dobar odaziv biciklista na prosvjed
Dobar odaziv biciklista na prosvjed (Texnokaj/Instagram)
Više o

ping pong prosvjed

,

prosvjed biciklista

Prva stanica današnjeg prosvjeda bilo je, naravno, Gradsko poglavarstvo pred kojim se umjesto uobičajenih rodijačkih mrcedesa i bemvea pojavilo par stotina biciklista. Prosvjednicima se obratio odgovorni pročelnik Ureda za graditeljstvo i promet Davor Jelavić koji je, vidi čuda, podržao prosvjednike.

Jelavić je izjavio da se slaže s prosvjedom jer je u zadnjih deset godina nedovoljno razvijena biciklistička infrastruktura, samo 210 kilometara u gradu. Gdje ih je toliko našao, nikome nije jasno .... Završio je obraćanje parolom da Grad želi dostići europski standard od 15% udjela biciklističkog prometa, uz obećanje da će se na svim prometnicama koje se grade i popravljaju graditi i biciklističke staze.

Sljedeća postaja bila je MUP u Heinzelovoj, a kolonu veselih bicikloljubaca pratila je policija, no ovog su se puta suzdržali od naplate kazni, što je i bio glavni uzrok ovog prosvjeda.

Biciklisti traže poznate stvari: izgradnju staza uz brze ceste ili usporavanje prometa tamo gdje staze nije moguće napraviti, dok se od policije traži zaštita na kolniku, uz sve nužne promjene zakona.

03.04.2012. 18:46:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh