« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
POMOĆ GRADA

Zagreb počinje s isplatom Uskrsnice za umirovljenike

Od 6. travnja zagrebački umirovljenici će uz financijsku pomoć koju daje Grad dobiti i Uskrsnicu od 100 kuna

Fotografija vijesti
Više o

mirovina

,

pomoć umirovljenicima

,

penzija

,

socijalna skrb

,

uskrsnica

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec travanj i Uskrsnica od 100 kuna isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od petka, 6. travnja, a umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do ponedjeljka, 30. travnja, priopćio je danas Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, javlja Hina.

Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec, a dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

Sukladno novoj Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela zagrebačka Gradska skupština 12. srpnja prošle godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

U prvoj su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno, u drugoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 do 1.200 kuna mjesečno, a u trećoj umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, umirovljenici druge skupine na 300 kuna pomoći, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna kuna pomoći mjesečno.

04.04.2012. 14:08:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh