« Život
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
KRIZNA GODINA

Više od petine Britanaca trošilo je dječje ušteđevine

Zbog nedostatka novca za plaćanje računa, popravaka stanova i automobila, ali i putovanja nisu se štedjele ni 'kasice prasice'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Velika Britanija

,

dječja ušteđevina

,

kasica

,

ušteđevina

Gotovo 22 posto britanskih roditelja priznalo je da je ove godine koristilo ušteđevinu svoje djece kako bi platili račune, podmirili nepredviđene troškove, financirali obiteljsko putovanje ili božićne blagdane, pokazuje novo ispitivanje čiji su rezultati objavljeni u petak.

Tako je prema rezultatima 44 posto roditelja tijekom 2009. godine iz dječjih kasica uzelo između 200 i 500 funta (1.600 do 4.000 kuna).

Četrdeset posto roditelja rekli su kako su bili prisiljeni to učiniti jer su morali platiti račune, a 20 posto opravdalo se nepredviđenim popravcima automobila.

Oko 14 posto roditelja novac je iskoristilo za plaćanje obiteljskog putovanja, 12 posto je platilo popravak u stanu, a osam posto odlučilo je novac potrošiti na božićne blagdane.

Dvije trećine roditelja izjavilo je da novac nisu mogli nabaviti na drugi način. Osamdeset posto onih koji su odlučili trošiti dječju ušteđevinu smatra da se radilo o posudbi te namjeravaju novac vratiti djeci kada budu mogli.

Ispitivanje je u prosincu proveo institut OnePoll za osiguravajuće društvo Engage. (hina/metro-portal)

25.12.2009. 18:29:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh