« Film
objavljeno prije 9 godina
NAJAVE

Više od 150 filmova u Noći hrvatskog filma i novih medija

Nakon dobro posjećenog prvog izdanja, Noć hrvatskog filma i novih medija nastavlja promicati domaći film, od 18 sati do dva sata iza ponoći u devet hrvatskih gradova u subotu, 6. lipnja

Druga Noć hrvatskog filma i novih medija
Druga Noć hrvatskog filma i novih medija (Noć filma)
Više o

Irena Škorić

,

Noć hrvatskog filma i novih medija

'Za Noć hrvatskog filma kina su prošle godine bila prepuna, a kako donosimo za svakoga ponešto ponovno očekujemo dobar odaziv publike', rekla je Irena Škorić.

Podsjetila je kako je Noć filma pokrenuta da bi se ljude naviklo da u kinima pogledaju hrvatske filmove, s obzirom da oni godinama bilježe nisku gledanost. 'Uvijek se govori kako je razlog tome novac, ljudi će radije kupiti ulaznicu za inozemni film, a domaći pogledati na televiziji ili skinuti s interneta, pa im na ovaj način omogućujemo da besplatno, barem jednom godišnje, hrvatske filmove vide u kinima i steknu tu naviku', ustvrdila je.

S obzirom na prošlogodišnja iskustva, kada je najgledaniji bio 'Tko pjeva zlo ne misli' taj će se Golikov klasik reprizirati, a Škorić očekuje da će ponovno biti najgledaniji dugometražni animirani filmovi za djecu i klasični igrani filmovi.

Za svaki grad Škorić je sastavila program uz pomoć stručnjaka i selektora za pojedina područja, Borivoja Dovnikovića - Borde i Tomislava Gregla (za animirani film), Branka Ištvančića (za dokumentarni film) i Leile Topić (za nove medije). Noć će se održati u Splitu, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Sisku, Kutini, Velikoj Gorici, Hrvatskoj Kostajnici i Zagrebu, gdje će se svečano otvoriti.

05.06.2015. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh